Începe bătaia pentru fotoliul de Primar al Capitalei şi deja circulă zvonuri despre posibilii candidaţi. Unul dintre aceştia este Călin Popescu Tăriceanu. Întrebat dacă este adevărat că va candida la Primăria Bucureşti, acesta a negat şi a vorbit strict despre problemele pe care le are cu Gabriela Firea, mai exact o serie de nemulţumiri bazate pe activităţile actualului primar al Capitalei. Acesta consideră că Bucureştiul este ca „o mică ţară care trebuie gestionată”.

„Nu, nu mă gândesc la o candidatură la alegerile pentru Primăria Capitalei, cu toate că, sincer să vă spun, Primăria Capitalei este o mică țară, Bucureștiul e o mică țară care trebuie gestionată. O anumită experiență politică și administrativă este necesară ca să poți duce la bun sfârșit un mandat de succes. Dar eu sunt supărat pe următorul motiv. I-am reproșat doamnei Firea în câteva rânduri și colegii mei care sunt consilieri generali că licitațiile care sunt organizate de Primăria Bucureștiului au un singur beneficiar. Mă refer la toate achizițiile pentru mijloacele de transport în comun sunt firme turcești”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-un interviu acordat postului Antena 3.

„În momentul în care industria românească nu are o ofertă care să fie competitivă, atunci sigur e logic să cumpăr de la o firmă străină. Dar în momentul în care există firme românești capabile să furnizeze produse de calitate, care sunt făcute sub licență străină, la standarde europene, aceste produse sunt deja utilizate în alte orașe. Mă refer la licitația de tramvai. Tramvaiele făcute în România sunt folosite la Cluj, Galați, Arad, Oradea. Sunt bune acolo. Au câștigat licitații pe bani europeni. Totul în regulă. Eh la București nu se poate”, a completat Tăriceanu.