Sorana Cîrstea este una dintre cele mai cunoscute tenismene din România. Aceasta mărturisește că a trecut prin testele de la anti-doping de nenumărate ori.

Reprezentanții Agențiilor Mondiale Anti-Doping fac o treabă foarte bună. Pe lângă testarea în timpul turneelor importante, sportivii sunt testați și în timpul liber sau chir în vacanțe. Orice substanță interzisă ce a fost consumată le poate aduce probleme în carieră.

Sorana Cîrstea a vorbit despre experiența ei privind testele anti-doping. Cu ajutorul unei aplicații, se înregistrează și menționează ora la care poate să fie găsită acasă. De cele mai multe ori, au venit peste teste la ora 06:00 dimineața.

„Îi auzi cum bat la ușă. Îți vin acasă, mie mi-au venit săptămâna trecută. Ei vin constant să te verifice. Tu practic trebuie să fii disponibil o oră pe zi în care ei să poată veni să te testeze.

Este această aplicație în care tu, în fiecare zi, trebuie să dai o oră în care poți fi testat. Pe noi ne testează în turnee, dar avem acest program care te testează și în afara turneelor. Când vor ei, fără să anunțe. 

Și tu, în fiecare zi, ai aplicația și spui: «Eu în general am 6-7 dimineața acasă». Pentru că știu că între 6 și 7 sunt acasă dimineața. Trebuie să dai o oră în care ei pot veni să te testeze.” , a  spus Sorana Cîrstea. în cadrul podcast-ului „La fileu.”

Social media

Sorana Cîrstea: „Ratezi trei teste, ești suspendat”

Reprezentanții de la anti-doping pot veni oriunde să te testeze, indiferent dacă ești în țară sau nu. Sorana Cîrstea a anunțat că dacă pleacă peste hotare anunță și oferă adresa hotelului în care este cazată. Dacă se ratează trei teste, ești suspendat timp de doi ani.

„Dacă nu ești acasă, se numește că ai ratat un test, iar dacă ratezi trei teste, ești suspendat doi ani. Adică nu e de joacă, dar îți asumi”, a mai spus Sorana Cîrstea.