Reclamă

Evenimentul de la Timișoara în care o femeie s-a aruncat de pe acoperișul unui bloc împreună cu cei doi copii a șocat întreaga țară. Nimeni nu înțelege care sunt motivele pentru această faptă necugetată, dar psihologul Radu Leca are două ipoteze. 

Mama în vârstă de 33 ani s-a aruncat de pe acoperișul unui bloc de zece etaje alături de cei doi copii, o fetiță de 6 și un băiețel de 3 ani. Deși fetița prezenta semne de viață când au ajuns medicii, nimic nu a mai putut fi făcut. Toți trei și-au pierdut viața. Psihologul Radu Leca consideră că poate fi vorba despre o răzbunare în cuplu, tatăl copiilor fiind plecat în Austria. A o doua ipoteză a acestuia este depresia postnatală de care putea suferi mama.

Apropiații femeii spun că aceasta a plecat cu micuții la grădiniță în acea dimineață, dar s-a întors din drum. Ea a urcat împreună cu cei mici într-un bloc cu zece etaje și s-a aruncat în gol împreună cu aceștia.

Psihologul consideră că poate fi o răzbunare pe tatăl copiilor

Radu Lega are două ipoteze pentru care mama din Timișoara să fi reacționat astfel. Una dintre acestea se referă la o răzbunare pe tatăl copiilor aflat la muncă în Austria.

„Avem aici două variante de răspuns, pentru acest caz cumva atipic, care a apărut în Timișoara: noțiunea de răzbunare, s-a mai văzut răzbunare de acest tip, din cauze neelucidate când mama biologică a preferat să se omoare împreună cu copiii, ca să se răzbune pe fostul soț, pe tatăl biologic al copiilor ei. Eu cred că avem de-a face cu o răzbunare, în care subiectul spune: „Fără mine și fără copii! Copiii sunt doar ai mei, eu am drept de viață și de moarte asupra lor, și, dacă eu mor, mor și ei, ca ție să-ți fie rău, să te gândești mereu la ce ai pierdut.”

O să vedem cum se va derula cazul, voi merge către o idee foarte clară: cred că avem de-a face cu o poveste de dragoste care sună așa: ”După ce doamna a făcut doi copii, el, din diferite motive, a plecat de acasă către o altă relație. Doamna nu a putut suporta faptul acesta, au fost schimburi de discuții și mesaje, apoi el a blocat-o. Ea atunci a simțit nevoia să se răzbune și a spus așa: „Nu o să fie nici copiii tăi, nici ai mei, îi iau cu mine!”. Pot spune că a fost o răzbunare în cuplu, la Timișoara!”, a spus psihologul Radu Leca pentru Ego.ro.

Sursa foto: Social media

Psiholog Radu Leca „Depresia schimbă pacientul”

Radu Leca se gândește la existența unei depresii postnatale nediagnosticată sau netratată. Pacientul nu mai gândește rațional, fiind cuprins de o tristețe majoră, iar, această boală se poate trata doar la medicii specializați. Psihologul îndrumă familiile acestora să îi ajute pentru a trece mai ușor peste această încercare grea.

„Varianta numărul doi: avem de-a face cu o depresie postnatală majoră, care nu a fost diagnosticată, dar și aici avem două variante, cea în care nu a fost diagnosticată sau cea în care a fost diagnosticată, dar nu a fost acceptată, adică subiectul nu a acceptat sub nicio formă tratamentul psihiatric. Depresivii nu sunt agitați, un subiect depresiv este trist, nu prea mai mănâncă, nu doarme, stă cu privirea în gol. Societatea dorește ca familia să intervină, doar că atunci când trăiești evenimentul, și faci parte activă din evenimentul respectiv, vei avea speranța că omul acela se va face bine și nu vei interveni, respectiv nu vei avea tăria de caracter să mergi pe internarea nonvoluntară, nu vei avea tăria asta de caracter.

Ceea ce nu se știe însă este următorul aspect: depresia schimbă în mod categoric subiectul diagnosticat. Chiar dacă credem că se va face bine această șansă este nulă, nu se face nimeni bine de la sine. Depresia trebuie obligatoriu tratată, de către psiholog, psihiatru și de psihoterapeut. Pacientul, diagnosticat sub diverse forme, nu are nicio șansă să-și revină la viața de familie și să fie integrat social.”, a mai adăugat acesta pentru sursa citată.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro