Reclamă

Limba Română va fi declarată ca fiind oficială în Republica Moldova. Parlamentul de la Chișinău a adoptat această lege. România, prin reprezentanții ei a salutat această hotărâre.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre acest context, făcând o paralelă legată de latura istorică și științifică a limbii oficiale vorbite inclusiv în Chișinău de acum.

„Salut adoptarea de către Parlamentul de la Chişinău a legii prin care limba română primeşte statutul de limbă oficială în Republica Moldova. Recunoaşterea adevărului istoric şi ştiinţific reconfirmă comunitatea de cultură şi limbă de pe cele două maluri ale Prutului. ” a explicat oficialul.

România își întărește sprijinul necondiționat acordat Republicii Moldova

Primul ministru, Nicolae Ciucă a dat din nou asigurări Republicii Moldova în drumul spre Uniunea Europeană, legat de dezvoltarea economiei, dar mai ales în ceea ce privește bunăstarea cetățenilor acestei țări vecine.

Reiterez susţinerea Guvernului României pentru suveranitatea, integritatea teritorială şi stabilitatea statului vecin”, a afirma premierul României în cadrul unei postări publicate pe pagina oficială de Facebook a Partidului Național Liberal.

Ce presupune adoptarea noii legi în Republica Moldova

Ieri la Chișinău a fost votat pentru a doua oară, în ultimă lectură, proiectul de lege care prevede ca „limba moldovenească” să fie înlocuită în mod oficial cu „limba română”.

Modificarea urmează să fie înscrisă și în Constituția țării, după acest pas, conform presei din Republica Moldova.

Inițiativa a primit susținerea din partea a 57 de deputați, membri ai PAS, Partidul Acțiune și Solidaritate. De asemenea și Maia Sandu a susținut cu toate forțele această schimbare. Din partea Mișcării Alternative Naționale, de asemenea, demersul a primit întăriri.

Și Ministerul Afacerilor Externe din România a salutat decizia Republicii legată de declararea limbii române ca limbă oficială în stat.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro