Părintele Constantin Necula a făcut mărturisiri despre cum am putea avea un Crăciun liniștit și fericit. Anul acesta am trecut cu toți printr-o altă perioadă grea de pandemie. A fost un an cu urcușuri si coborâșuri, dar am reușit să facem față cu brio.
Iată-ne și in prag de sărbatori! Toata lumea este în toiul pregătirilor, așa că, cu toții ar trebui sa fim fericiti. Știm că sărbătorile de iarnă sunt cele care ne bucură sufletele cel mai mult și ne redau zâmbetul pe buze atunci când suntem aproape de cei dragi și ne reunim.
Ce a spus părintele Constantin Necula despre Crăciun
„Este un Crăciun Fericit chiar dacă e un an teribil. Chiar dacă avem mulţi la masa de Crăciun câte un scaun gol. Nu uit că în ţara asta au murit oameni şi acum 32 de ani şi acum.Între Crăciunul de atunci şi acum nu este mare diferență, sufletește. Este fericit pentru noi ştim cine se naște.
Când înțelegi că bebeluşul ala mic, simpatic este Iisus Hristos şi e Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, iar nu făcut, respiri altfel.Eu mă simt bine în preajma Crăciunului, mi se încarcă bateria nădejdii. Dragostea o cultivi tot anul. Credința duminică de duminică sau dacă vreți din şabat în şabat, dar în nădejde crești în marile Sărbători.” , a spus părintele Necula.
Cu ce a asemănat părintele Necula Crăciunul și care crede că este rolul pe care Dumnezeu îl așteaptă de la noi
„Crăciun, Nașterea Domnului, e aşa când ai nunta unui fecior pe care îl iubești, nunta unui crai. Toată lumea a vibrat la nunta prințului Marii Britanii. Aici este nunta unui mare, mare rege cu propria lui logodnică, care este firea umană”, a spus părintele Constantin.
Întrebat care este rolul pe care Dumnezeu îl aşteaptă de la noi, în pragul celei mai sfinte sărbători, și anume, Crăciunul, părintele Constantin Necula a mărturisit:
„Cred că în primul rând Dumnezeu vrea să nu ne comportăm ca nişte plictisiți. Nişte aroganți plictisiți. Iară Crăciunul? E taina asta în care căutam cadourile sub brad şi apoi plecăm. E un dar care ne însoțește în toată viaţa noastră. E ca şi căldura dintr-o sobă. Ne însoțește la o distanță oarecare şi când pleci de aici pleci cu mireasma lemnului cu trosnetul lemnului în cugetul, în viaţa ta.
„E o memorie. Hristos picură mireasma asta. Aur, smirnă şi tămâie. Ca în momentul învierii Mântuitorului Hristos când am vorbit unde te așezi în tabloul învierii? Unde te pui? Nu crezi în icoane. Ok. Dar unde te pui frate în poza de grup? Unde ești” a mai adăugat părintele Constantin.