După ce Ministrul de Interne a hotărât ca noul său consilier să fie comisarul bine cunoscut atât la nivel naţional, cât şi internaţional, Traian Berbeceanu, acesta din urmă a ţinut să transmită imediat un mesaj pe reţelele de socializare o părere despre cum vede această hotărâre.

Reclamă

„Propunerea domnului ministru Marcel Vela mă onorează și mă responsabilizează, în egală măsură! Va fi nevoie de multă muncă și multă determinare. Și ne vom baza pe sprijinul tuturor profesioniștilor din Poliția Română! Va fi bine! Doamne ajută!”, a scris Berbeceanu pe Facebook.

Reamintim că în luna iunie a anului 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

Reclamă

El a susținut de mai multe ori că dosarul a fost „fabricat” de către unii din șefii săi și anumiți procurori. Adevărul a ieşit la iveală, iar fostul procuror şef DIICOT Ioan Mureşan, fostul procuror DIICOT- Nicolae Cean și fostul ofițer al BCCO Alba Iulia, Alin Muntean, au primit pedeapsa cu închisoarea pentru acuzaţii grave aduse la adresa lui Berbecean, iar acum inculpaţii luptă şi cer cu disperare în instanţă interzicerea vânzării cărţii lui Traian Berbeceanu, carte intitulată „Radiografia unei mârșăvii judiciare”, în care autorul vorbeşte despre aceştia şi despre nedreptăţile aduse lui.