Ce simptome aduce tulpina Omicron! Medicul care a descoperit noua tulpină a coronavirusului spune că simptomele provocate de această infecție sunt neobișnuite, dar moderate, potrivit The Telegraph.

Angelique Coetzee, medicul sud-african a spus că a observat că pacienții care veneau la cabinetul ei din Pretoria aveau simptome atipice pentru Covid-19. În acel moment și-a dat seamă că a apărut o nouă variantă a bolii.

Cum se manifestă noua tulpină a bolii Covid-19

pixabay

Medicul a spus că mulți dintre pacienții ei erau tineri care acuzau oboseală intensă. Niciunul dintre aceștia nu a suferit de pierderea gustului sau a mirosului. Peste 20 dintre pacienții ei care au fost testați pozitiv cu COVID aveau simptomele specifice noii tulpini. Erau în mare parte bărbați, fără alte probleme de sănătate, însă cei mai mulți dintre ei erau nevaccinați. „Se simțeau foarte obosiți”, a spus medicul.

„Simptomele lor erau atât de diferite și atât de ușoare față de cele pe care le tratasem înainte”, a spus dr. Coetzee, medic generalist de 33 de ani, care conduce și Asociația Medicală din Africa de Sud.

O fetiță de șase ani, infectată cu noua tulpină Omicron

Medicul a vorbit și despre „un caz foarte interesant”, al unei fetițe de șase ani.

„Avea temperatură și un puls foarte mare, m-am întrebat dacă ar trebui să o internez. Dar după două zile era mult mai bine”, a mai spus medicul.

Ce simptome aduce tulpina Omicron? Angelique Coetzee a subliniat faptul  că pacienții infectați nu sufereau de alte boli. Cu toate acestea,  și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu efectele pe care noua variantă ar putea să o aibă asupra persoanelor în vârstă cu afecțiuni preexistente, precum boli de inimă sau diabetul.

”Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze acum este că, atunci când persoanele mai în vârstă, se infectează cu noua variantă și dacă nu sunt vaccinate, vom vedea mulți oameni cu o formă severă a bolii”, a declarat Angelique Coetzee.