Nicolai Tand a fost la un pas de a primi mult râvnita Stea Michelin.

Nicolai Tand este unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi. Nicolai s-a școlit în Franța, însă tot România l-a atras mai mult. Drept dovadă, acesta s-a întors pe plaiurile mioritice, deși avea toate șansele să devină Chef renumit în Franța.

Viața lui Nicolai Tand este o poveste. Bucătarul a trăit de-a lungul vieții atâtea experiențe, încât pe toate le-a perceput ca fiind lecții primite de la Univers. Lui Nicolai nu i-au lipsit niciodată curajul și ambiția. Încă de când era copil, acasă, în comuna maramureșeană Rozavlea, Tand a știut un singur lucru: că vrea să exceleze în bucătărie.

Nicolai a plecat din țară pe vremea când era doar un puști. Aceasta a ajuns tocmai în Franța, unde avea să fie ucenicul celor mai cunoscuți Chefi la nivel mondial. Tand s-a perfecționat în arta gastronomică și i-a convins pe toți că este făcut pentru bucătărie. Nu i-a fost deloc ușor printre străini, dar acea a fost etapa care a contribuit cel mai mult la formarea sa ca viitor Chef.

Ce și-a cumpărat Nicolai Tand din primii lui bani. Chef-ul a plecat de la o vârstă fragedă în Franța să se perfecționeze
Instagram

Nicolai Tand nu a fugit niciodată de muncă

Întors în România, Nicolai Tand a încercat să îmbine utilul cu plăcutul. Chef-ul a prezentat mixul dintre bucătăria românească și cea franțuzească, iar cei care au gustat din preparatele lui, s-au lins pe degetele. În prezent, Nicolai se numără printre cei mai buni Chefi de la noi și uimește de fiecare dată prin inventivitate și gust.

Maramureșeanul a muncit până când numele lui a ajuns un brand. Chiar dacă acum reprezintă elita, Nicolai nu a uitat niciodată de unde a plecat.

„Am mers în 1990 pentru prima dată în Franța. Aveam 16 ani, m-a speriat, oarecum, Franța. M-am dus în magazine mari, mi-am cumpărat primii mei adidași, primul Walkman. Mergem prin sat cu Walkman-ul și cu muzica în căști, mă dădeam mare.

Mi i-am cumpărat din banii mei. Ca să fac primii mei bani, am trecut cu autobuzul în Serbia, am vândut niște cearșafuri și mi-am făcut 300 de mărci”, a povestit Nicolai Tand în podcastul „Vreau să știu” al lui Cătălin Oprișan.

Distribuie

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.