Reclamă

În vremurile în care modernismul a pus stăpânire pe tot ceea ce ne înconjoară, multe dintre numele pe care copiii le primeau odinioară sunt considerate învechite. Astfel, părinții aleg tot mai des nume străine pentru noii născuți. Află ce semnificație are numele Andrei, cel al Sfântului prăznuit pe data de 30 Noiembrie.

Numele Andrei are o semnificație aparte

Numele Andrei sau Andreea erau deseori alese înainte de anii 2000 pentru nou născuți. De-a lungul anilor, au devenit la modă derivate ale acestora. Astfel, Andreas, Adris, Andya, sunt tot mai întâlnite. Totuși, conform cifrelor oficiale, peste 800.000 de români poartă numele Andrei/ Andreea.

Acest nume este considerat special în primul rând datorită rezonanței creștine. Sfântul Andrei este considerat ocrotitorul României.

Astfel, cei care îi poartă numele au parte de ajutorul lui în toate momentele vieții.

Care este originea numelui Andrei

Puțini știu că numele Andrei provine din greacă, respectiv „aner”. Acesta înseamnă ager, puternic, plin de vitalitate. De altfel, în mitologia greacă acesta era asociat și cu conducătorul unei haite de lupi.

Astfel, cei care poartă acest nume sunt aleși pentru a fi plini de dârzenie. Se spune că sunt invincibili și au toate motivele să fie un model pentru cei din jurul lor.

Totodată, cei care poartă acest nume au o inteligență sclipitoare. De asemenea, relația lor cu Dumnezeu este una extrem de apropiată, asemeni Sfântului Andrei. Acesta și-a dus credința pe înalte culmi fiind chiar torturat pe o cruce în formă de X.

Slujitorii bisericii îi îndeamnă pe viitorii părinți să atribuie copiilor lor nume creștine. Astfel, cei mici vor avea un sfânt ocrotitor.

În ultimii ani, tot mai mulți dintre părinți au optat pentru nume străine pentru copii lor.

Acest lucru nu va crea celui mic o legătură cu un sfânt care să îi poarte mereu de grijă. De altfel, mulți părinți aleg să pună două nume copiilor lor. Aceștia aleg de multe ori ca doar al doilea nume să fie al unui sfânt.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro