Vor studia sau nu online elevii pe perioada iernii? Răspunsul a venit din partea Ministrului Educației.

În cursul acestei dimineți, Sorin Cîmpeanu a făcut o postare pe contul său personal de Facebook cu privire la modul în care se vor desfășura orele în timpul sezonului rece. Ei bine, dacă elevii și părinți s-ar fi așteptat să se treacă în sistem online în perioada iernii, Sorin Cîmpeanu vine cu lămuriri. 
Ministrul declară că se vor crea condițiile necesare pentru ca cursurile să se desfășoare cu prezență fizică, nicidecum în sistem online. În dimineața de luni, 27 septembrie, toți inspectorii școlari din România au fost convocați pentru a li se comunica „instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece”.

Elevii vor învăța în format fizic în iarna acestui an

Sursa: Social media

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ. Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia! Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României.” a scris în această dimineață Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.