Usturoiul este unul dintre alimentele minune care întărește sistemul imunitar. Usturoiul este foarte sănătos și, dacă este consumat cu regularitate, ajută la prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni. Specialiștii recomandă ca usturoiul să fie consumat crud, pe stomacul gol sau poate fi preparat și sub formă de mujdei. Dacă vei avea acest obicei matinal, vor crește proprietățile antibiotice ale acestuia.

  1. De ce este extrem de sănătos și hrănitor?

O căpățână de usturoi conține 17% vitamina B6, 23% mangan și, nu în ultimul rând, 15% vitamina C. Totodată, are doar 40 de calorii.

Ce se produce în organism dacă consumi zilnic usturoi. Usturoiul, un bun detoxifiant?
Doza de sănătate

2. Usturoiul este antifungic

Usturoiul are un rol deosebit în procesul de eliminare a Candidei albicans. Cea din urmă este una dintre cele mai frecvente ciuperci responsabile de așa numita candidoză vaginală. Agenții activi sulfuroși ai usturoiului au capacitatea să dezintegreze proteinele candidei albicans, cât și pereții celulari ai acesteia.

3. Usturoiul protejează inima

Usturoiul ajută la combaterea tarhicardiei și spasmelor aterelor coronare care sunt responsabile de declanșarea crizelor de angină, cât și a infarctului de miocard. Astfel, acest aliment îmbunătățește performanța cardiacă.

Totodată, usturoiul întărește oasele, adică crește nivelul de estrogen. Estrogenul este un hormon feminin care este, de fapt, cheia densității oaselor.

4. Usturoiul previne cancerul

Toate persoanele care consumă, într-un mod regulat, atât usturoi, cât și ceapă prezintă un risc extrem de scăzut în ceea ce privește apariția cancerului gastric, de colon sau de piele. Usturoiul are, în compoziția sa, anumite substanțe, precum dialil disulfidul, care au efecte cu adevărat veritabile în eliminarea celulelor canceroase, ajutând, astfel, la dezvoltarea unui puternic sistem imunitar. Totodată, usturoiul mai este cunoscut și pentru beneficiile miraculoase pe care le are în reducerea dezvoltării tumorilor papilare.

Cu toate acestea, usturoiul este un bun detoxifiant. Acesta ajută la eliminarea toxinelor din organism și este o alternativă minunată în curele destinate pentru detoxificare. Usturoiul, consumat regulat, elimină ciupercile, paraziții și microbii din organism, asigurând, astfel, longevitate și o stare generală bună.