Reclamă

Islamul permite bărbaților, în anumite circumstanțe, să aibă cel mult patru soții la un moment dat.

Poligamia era obișnuită înaintea Islamului și nu a fost abrogată odată cu venirea Islamului. În schimb, islamul a corectat și a pus diverse condiții pentru practică. Principiul era permis, dar poligamia era limitată la patru soții.

În autorizarea poligamiei, Islamul nu are intenția de a se alătura bărbaților și de a-i încuraja să formeze hareme sau să se exagereze în dorințe sexuale și desfrânare. Sau să treacă cu vederea drepturile femeilor și să le asuprească.

Mai degrabă, scopul islamului este de a susține o serie de drepturi naturale ale femeilor. Dreptul la căsătorie, la formarea unei familii și la a avea și a crește copii legitimi. Desigur, s-au ținut cont și de drepturile bărbaților. Permiterea poligamiei, cu respectarea condițiilor prescrise, este o necesitate socială. Și în interesul final atât al femeilor, cât și al bărbaților. Și pentru a elucida această problemă, sunt indicate următoarele două premise.

Prima premisă

@corinna147Rispondi a @delia..nlls #corinna147 #islam #poligamie #iubire #iubi #sotiedemusulman♬ suono originale – Corinna147

Statisticile arată că numărul femeilor care sunt disponibile pentru căsătorie este adesea mai mare decât cel al bărbaților.

Există două motive pentru aceasta:

În primul rând, decesele bărbaților, în special bărbaților tineri, depășesc decesele fetelor și femeilor. Acest lucru devine evident prin referirea la victimele incidentelor precum războiul, căderile de la înălțime, îngroparea sub dărâmături, înecurile etc. Din cauza acestor accidente, care nu sunt puține, echilibrul dintre bărbați și femei se pierde și raportul dintre femei și bărbați crește.

Acest lucru este evident în victimele umane din războaiele recente, cum ar fi războaiele din Irak și Iran, America și Irak. Rusia și Afganistan și războaiele lor interne, Serbia și Bosnia și alte războaie și acte de agresiune care au loc pe tot globul. Numărul deceselor umane în aceste bătălii este monstruos de mare și majoritatea morților se referă la bărbați și tineri care fie nu s-au căsătorit. Fie s-au căsătorit recent înainte de moartea lor. Acum luați în considerare creșterea femeilor față de bărbați ca urmare a acestor războaie.

A doua premisă

Unul dintre drepturile naturale ale tuturor ființelor umane este dreptul la căsătorie și formarea unei familii. La fel cum oamenii au dreptul de a avea locuri de muncă, case, sănătate și igienă, hrană și haine, ei au și dreptul la căsătorie.

Toți oamenii, atât bărbații, cât și femeile, au dreptul de a se căsători, de a se bucura de pacea și iubirea familială, de a dezvolta atașamente emoționale de durată. Și de a naște și crește copii legitimi. Ca ființe umane, femeile au acest drept. Astfel, legile sociale trebuie reglementate în așa fel încât acest drept natural să fie ușor accesibil tuturor.

Pe scurt, în fiecare societate există un număr mare de femei necăsătorite care au nevoie și doresc să se căsătorească. Și, dacă nu o au, pot fi conduse la abatere și corupție. Numărul bărbaților singuri care sunt dispuși să se căsătorească cu văduve nu este suficient de mare pentru a potoli cerințele fiecărei societăți. Din cauza faptului că tinerii preferă de obicei să se căsătorească cu femei necăsătorite anterior. Care sunt deja mai mult decât suficient pentru a-și satisface numărul.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro