Consumul de corcodușe poate aduce numeroase beneficii organismului tău.

Și pentru că se apropie perioada în care vor apărea corcodușele, ne-am gândit să îți oferim mai multe informații despre acestea pentru a afla ce minuni pot face în corpul tău. Majoritatea oamenilor adoră să mănânce aceste fructe, crude, așa că vom vorbi despre rolul lor în buna funcționare a organismului. 

Corcodușele fac parte din familia prunelor și apar de obicei pe la sfârșitul lunii mai. Pentru unii este cea mai așteptată perioadă a primăverii, deoarece există mulți iubitor ai acestor fructe. În timp ce mulți se folosesc de corcodușe coapte în diferite contexte, alții adoră să consume corcodușele crude, chiar și cu sare. Ei bine, acesta este un lucru bun, pentru că odată cu consumul lor, aceste fructe aduc o mulțime de beneficii organismului.

Principalele beneficii ale corcodușelor în organism

Corcodușele au un rol extrem de important în buna funcționare a creierului, datorită fosforului și magneziului din compoziția lor care pot îmbunătăți puterea de concentrare și memoria. Potrivit unui medic specializat în nutriție, corcodușele ne pot ajuta în curele de slăbire. Ele sunt bogate în vitamine din categoria B, C și minerale, precum magneziu, fier, calciu și potasiu. În plus, acestea conțin o cantitate considerabilă de acid citric.

Corcodușele țin cancerul la distanță și întăresc sistemul imunitar. În plus, acestea ajută la detoxifiere, eliminând toate toxinele. Fructele copilăriei previn bolile cardiovasculare și pot face minuni și pentru răni. Astfel, compresele îmbibate în sucul proaspăt al acestor fructe se aplică pe zonele afectate pentru câteva minute.

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi corcodușe crude. Beneficiile neștiute de nimeni
pixabay.com

Când este interzis consumul corcodușelor

Conform specialiștilor, corcodușele le sunt nerecomandate persoanelor care suferă de ulcer gastric, ulcer duodenal sau hiperaciditate gastrică, deoarece sunt bogate în acid citric și pot agrava aceste afecțiuni. Fiind un simbol al copilăriei și obișnuindu-ne cu faptul că se pot introduce în anumite preparate datorită conținutului nutrițional sanogen, corcodușele se interzic totuși atunci când suferim de anumite afecțiuni gastrice.

*Arderea sâmburilor în camera în care dormim este recomandată de către medici pentru calmare și relaxare.