Este necesar să dormi suficient din diverse motive

Indiferent cine ești, somnul este esențial pentru sănătatea ta.

Cu toate acestea, atunci când viața devine ocupată, poate fi unul dintre primele lucruri care trebuie neglijate sau sacrificate. Acest lucru este regretabil. Deoarece a dormi suficient este la fel de vital pentru o sănătate bună precum consumul de alimente sănătoase sau exercițiul suficient.

Somnul este baza unei sănătăți bune

null

null

Somnul este mai mult decât un timp pentru corpul și mintea voastră să se odihnească. De fapt, în timp ce dormi, corpul tău rămâne activ.

În acest timp, corpul tău reconstruiește mușchii pe care i-ai uzat în timpul zilei și elimină toxinele din creier care se acumulează în timp ce ești treaz. De asemenea, este esențial pentru a vă păstra amintirile intacte. Somnul este, de asemenea, vital pentru a vă ajuta să vă reglați emoțiile. A fi lipsit de somn doar pentru o noapte vă poate crește răspunsul emoțional la sentimentele negative cu 60%.

În cele din urmă, somnul joacă un rol vital în menținerea ritmului circadiac. Sau a ceasului intern. Ceasul tău biologic interior funcționează pe un program de aproximativ 24 de ore. Controlând ciclul somn-veghe. De asemenea, vă poate influența metabolismul, inflamația și modul în care răspundeți la stres.

În plus, deși ați putea crede că vă odihniți suficient, nu tot somnul este creat la fel. Nu este doar esențial să obțineți suficient în fiecare noapte. Ci și important să obțineți un somn de bună calitate.

Se estimează că aproximativ o treime dintre adulți și două treimi dintre elevii de liceu nu dorm suficient în fiecare noapte. Din păcate, asta poate cauza alte probleme decât să te simți obosit. Dacă sunteți lipsit de somn, este posibil să vă implicați într-o luare a deciziilor slabe. Să fiți mai puțin creativ și să aveți un risc crescut de accidente de mașină.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.