Știința din spatele unui TikTok viral a explicat multe lucruri.

L-ați văzut pe „Insula iubirii”. L-ai văzut în filme. Kevin Hart chiar recunoaște că este un pasionat de această practică în viața reală. Și, dacă omul de dreapta Roger Stone spune adevărul, cel puțin un fost guvernator al statului New York nu s-ar putea descurca fără.

Dar un videoclip de pe TikTok poate explica în sfârșit de ce bărbații își păstrează șosetele în timpul sexului.

Videoclipul – dintr-un cont de consiliere de relație numit Fizz Lemon – durează doar 10 secunde. Arată o femeie într-un costum de baie roșu alergând în ocean. Cu text care spune „Fapt sexual: un bărbat are cu 80% mai multe șanse de a avea orgasm… Dacă poartă șosete.”

1.Mit sau nu

@fizzlemonkeep those feet warm! #lovefacts #lovetime #facts #fypシ #foryoupage♬ Make Me Feel Good – Belters Only & Jazzy

Teoria conform căreia șosetele pot ajuta bărbații (și femeile) să atingă orgasmul începe cu un studiu din 2015 al neurologului, uneori controversat, Gert Holstege. În timp ce lucra la Universitatea din Groningen din Țările de Jos, Holstege a folosit un scaner pentru tomografie cu emisie de pozitroni (PET). Pentru a analiza activitatea creierului în timpul stimulării sexuale.

„Ideea a fost că atunci când voluntarul este în scaner, ea sau el trebuie să fie confortabil. Trebuie să se simtă bine”, a spus Holstege la ABC Radio din Australia la acea vreme. „Și unul dintre lucrurile care au fost clare, unul dintre lucrurile care uneori nu le-au plăcut este că aveau picioarele reci.”

„Nu erau complet goi. Dar la început aveau întotdeauna pantofii jos și șosetele.”, a adăugat el despre motivul pentru care oamenii de știință au adăugat șosete la amestec.

În rezultatele inițiale, împărtășite de Holstege și echipa sa de cercetători au descoperit că 80% dintre cupluri au putut să se stimuleze fizic unul pe altul până la orgasm după ce și-au pus șosete. În timp ce doar 50 la sută au fost capabili să facă acest lucru înainte.

2.Observație

Cu toate acestea, dr. Jess O Reilly, un expert în sex și relații din Toronto, subliniază un defect în cercetarea sa.

„A existat un studiu la scară foarte mică care a analizat 13 cupluri heterosexuale.”, spune O’Reilly. „Se uitau la ce zone au fost activate în timpul etapelor de răspuns sexual. Precum și dacă orgasmele pot fi sau nu falsificate cu ușurință. Și au dat peste observația „picioarele calde”.

Și, desigur, 26 de cupluri heterosexuale olandeze nu sunt neapărat reprezentative pentru gama de sexualitate umană. Și 50% dintre bărbați și femei au reușit să aibă orgasm fără șosete în laborator.

„Aș fi precaut să accept studiul cu șosete ca și canon. Deoarece dimensiunea eșantionului a fost foarte mică și limitată.

Este necesar să se efectueze studii care să le reproducă pentru a face concluziile pe care le facem în prezent.”, a adăugat O’Reilly.