În cele mai recente declaratii, Ministrul Finanțelor Publice a evitat să spună dacă pensiile și alocațiile  vor mai fi crescute conform vechilor promisiuni. Potrivit acestuia, în acest moment nu există un proiect care prevede aceste schimbări.

Florin Cîțu a precizat luni, că nu are pregatit în acest moment un proiect referitor la creșterile de pensii și alocații programate pentru a doua parte a anului si nici dacă se recurge din nou la o scădere a salariilor bugetarilor si a pensiilor.

Ministrul a precizat însă că actuala criză de sănătate produsă de coronavirus va avea repercusiuni și că bugetul României va fi afectat grav.

„Înseamnă presiune pe buget și da, va trebui să luăm câteva decizii importante în ceea ce privește cheltuielile pentru tot anul. Nu pot să vă spun acum care sunt acele categorii de cheltuieli, pentru că analiza este în curs”, a declarat ministrul Florin Cîțu.

Cîțu a menționat că este necesară o reevaluare a întregului buget pe tot anul si ca se va renunta la cheltuielile neesențiale de anul acesta pentru a reduce din presiunea asupra bugetului, si , totodata, ca trebuie amânate o parte din cheltuieli pentru anul viitor.

Întrebat dacă va avea loc o restructurare a bugetarilor, acesta a subliniat că nu se va întâmpla acest lucru.

„Nu, am spus că, în acest moment, nu există în lucru la Ministerul Finanțelor Publice așa ceva. Deci, nu, nu ne uităm la așa ceva. Ne uităm la cheltuieli, e adevărat, dar în ceea ce privește aparatul bugetar, știți foarte bine, acest guvern a început cu 16 ministere în loc de 27, fiecare minister și-a făcut o reorganizare, eu am terminat reorganizarea ANAF, urmează și reorganizarea Ministerului Finanțelor Publice, digitalizarea”.

Pentru linistea romanilor, Florin Cîțu a declarat că există buget pentru pensii și salarii, iar românii își vor primi banii la timp. În ceea ce priveste șomajul tehnic, ministrul a declarat că a suplimentat bugetul cu cel puțin 7 miliarde pentru a asigura fondurile.