Când vine vorba de valoarea nutritivă, consumul de ouă poate oferi un conținut puternic, greu de depășit de alte alimente. Alături de lapte, ouăle conțin cel mai mare număr de proteine. Un ou are doar 75 de calorii și 7 grame de proteine, 5 grame de grăsimi și 1,6 grame de grăsimi saturate, împreună cu fier, vitamine și minerale.
Nu există un anumit număr de ouă pe care o persoană să le poată consuma zilnic, ca parte a unei diete sănătoase. Consumul între unul și trei ouă pe zi este considerat a fi perfect pentru sănătate. De fapt, mâncatul de ouă în fiecare zi poate avea unele efecte pozitive asupra organismului. Potrivit experților, asta se întâmplă cu corpul tău când mănânci ouă în fiecare zi.
Efectele consumului de ouă asupra organismului
Ouăle sunt pline de vitamine și minerale și acest lucru este bun pentru sistemul imunitar. S-a descoperit că vitaminele A și B-12 , în special, întăresc funcția imunitară.
Gălbenușul de ou este o sursă excelentă de vitamina D. Vă poate ajuta atât să evitați să vă îmbolnăviți , cât și să vă recuperați dacă se întâmplă să răciți, de exemplu.
Consumul de ouă vă poate ajuta, de asemenea, să vă furnizați două minerale vitale pentru sănătatea imunitară, zinc, care îți menține sistemul imunitar în funcțiune.
Vitaminele din ouă nu sunt importante doar pentru întărirea sistemului imunitar, ci sunt și esențiale pentru sănătatea creierului. Un ou conține patru nutrienți despre care se știe că stimulează sănătatea creierului. Este vorba de vitamina B6, vitamina B12, acid folic și colină.
Se credea că consumul de ouă, în special gălbenușurile, crește nivelul de colesterol LDL („rău”). Deoarece colesterolul ridicat poate duce la boli de inima, mulți au ales să evite alimentele care conțin colesterol. Pentru unii, asta însemna să stea departe de ouă sau să sari peste gălbenușuri și să opteze doar pentru albușuri.