Reclamă

Unele feluri de mâncare sunt atât de picante, încât bucătarii trebuie să poarte o mască de gaz în timp ce gătesc pentru a-și proteja ochii de arsuri.

Consumul de alimente picante, are o influență incontestabilă asupra întregului organism. Dar nu mulți oameni sunt conștienți de efectele pozitive și negative pe care le vor trebui să le facă față.

1. Este posibil să slăbești

Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când mănânci picant. Sigur nu te vei aștepta la asta
Pixabay

Consumul de alimente picante este o modalitate ușoară de a arde niște grăsimi suplimentare. Nimic nu poate înlocui exercițiile și o dietă sănătoasă. Dar capsinoizii care se găsesc în ardei nu pot face rău. Sunt cunoscuți pentru creșterea consumului de energie și scăderea grăsimii corporale.

2. Toleranța ta la durere va crește

Este greu de crezut, deoarece consumul de alimente picante este dureros în sine pentru unii oameni. Cu toate acestea, specialiștii sugerează că capsaicina poate viza o substanță specială din creierul nostru, care este responsabilă pentru sentimentele dureroase. Ne păcălește creierul să ignore durerea, un bonus frumos pentru cei cărora nu le este frică de lucrurile fierbinți.

3. Sistemul tău imunitar se va îmbunătăți

În timp ce vă bucurați de mâncare fierbinte, corpul dumneavoastră se îmbogățește cu antioxidanți. Este deosebit de util în timpul sezonului gripei, deoarece antioxidanții ne protejează de microbii care ne atacă corpul. Dacă deja vă simțiți sub vreme, gătiți ceva cu ardei iute, pentru a vă menține imunitatea puternică.

4. Există șansa să trăiești mai mult

Acest studiu a arătat că cei care au mâncat mâncare caldă 6-7 zile pe săptămână au avut o rată de mortalitate mai mică cu 14%. Cercetarea a observat iubitorii de mâncare condimentată independent de alți factori de risc, așa că mâncarea picantă nu îi va ajuta pe cei care au un stil de viață nesănătos.

5. Consumul tău de zahăr va scădea

Nu mai este un secret că zahărul este îngrozitor pentru sănătatea ta. Dar să-i reducă cantitatea nu este ușor. Experții spun că adăugarea din când în când mâncăruri picante în meniu ar putea ajuta la combaterea poftei de zahăr.

Este asemănător cu a bea un pahar de suc de portocale după ce te speli pe dinți – după ce am mâncat ceva picant, de obicei nu vrem nimic dulce. Încă un motiv pentru a trece sosul chili!

6. Papilele tale gustative vor avea de suferit

Limba ta va fi prima care va simti consecintele negative ale poftelor tale de mancare calda. Limba ta va simți o senzație de arsuri și acesta nu este doar un sentiment, va fi o arsură reală.

Din cauza asta, nu veți putea gusta atât de multe arome ca înainte, dar nu vă faceți griji, acest lucru este doar temporar. Receptorii tăi gustativi se vor recupera, cu excepția cazului în care mănânci prea multă mâncare condimentată zilnic pentru o perioadă lungă de timp.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro