Potrivit experților, frecarea ochilor este un gest reflex care poate însemna și lucruri precum infecții oculare, alergii sau alte probleme de sănătate

Efectele frecatului la ochi. Frecarea ochilor este acel act corporal pe care îl facem mai mult decât este necesar, în mod conștient sau inconștient, aproape în fiecare zi din viața noastră.

Poate fi o ușurare a stresului, dar poate însemna, de asemenea, că ai o infecție, o alergie sau o altă problemă de sănătate. Ne frecăm ochii atât de frecvent încât este socotit drept un reflex sau un obicei.

Dar ați închis vreodată ochii și v-ați gândit ce vă determină să vă frecați ochii? Ce se întâmplă în interior atunci când freci prea tare? De ce se înroșesc ochii atunci când îi freci prea mult timp?

Efectele frecatului la ochi

Uneori, ochii noștri devin roșii ca sângele pentru că frecarea intensă poate provoca ruperea micilor vase de sânge.

This is what eye rubbing looks like through an MRI scanner. from interestingasfuck

Acum întreabă-te ce se întâmplă în interiorul craniului tău atunci când îți freci ochii prea mult? Nu trebuie să te gândești prea mult, pentru că cineva a dezvăluit totul împărtășind o scanare RMN pe Reddit.

După cum se vede în clip, un glob ocular începe să se clatine în timp ce persoana își freacă ochii. Un al doilea clip RMN arată doi globi oculari care se mișcă în orbite în timp ce persoana își freacă ambii ochi.

Clipul a adunat acum aproape 50 de mii de aprecieri și o mulțime de reacții  din partea celor de pe Reddit.

Vocea din clip pare să provină de la

Un utilizator a scris: „Am vorbit cu optometristul meu și mi-a recomandat să nu mă frec pe ochi niciodată. Adică, pur și simplu să nu-l atingeți. Se pare că presiunea îți poate strica ochiul”.

„Oricât de bine m-aș simți să mă frec la ochi… am terminat acum. Este îngrozitor”, a scris altul.

Specialiștii sugerează că ar trebui să evităm să ne frecăm ochii cât de mult putem pentru că deoarece pentru că îi poți deteriora dacă îi freci prea tare sau prea des.

Frecarea prea tare sau prea frecventă poate deteriora cristalinul ochiului sau corneea. Acest lucru ar putea duce la afectarea vederii sau la o infecție care necesită îngrijiri medicale.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.