Ce se întâmpla când Regina Elisabeta a II-a scotea rujul din geantă?

După ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, au ieșit la iveală foarte multe detalii din viața sa. Unul dintre majordomii Reginei a povestit, de curând, cum un simplu gest s-a transformat într-un cod secret al suveranei.

În sutele de vizite oficiale, gale și evenimente caritabile, pe care le-a avut în cei 70 de ani de domnie, Regina a trebuit să facă față unor situații delicate. Pentru a ieși din momentele jenante, aceasta trebuia să facă doar un simplu gest pentru a-i avertiza pe însoțitorii că vrea să plece.

Ce se întâmpla când Regina Elisabeta scotea rujul din geantă

De curând, Ian Scott Hunter, unul dintrre majordomii de la Casa Regală a Marii Britanii, a relatat care era modul de abordare al suveranei în momentul în care nu se simțea confortabil într-un loc și voia să plece.

Sursa: Social media

Acesta a explicat că a existat un cod secret foarte clar între suverană și cei care o însoțeau. În momentul în care ea își scotea rujul din geantă însemna că voia să plece din respectivul loc.

„Cred că există un principiu conform căruia femeile nu se machiază în public. Dar, Regina avea geanta într-o parte, își scotea rujul și se ruja fără oglindă. Ăsta era un semnal că era gata să plece. Imediat, doamnele care o însoțeau începeau să pregătească lucrurile și Regina se ridica. Totul era pregătit pentru plecare”, a mărturisit Ian Scott Hunter.

Un alt gest pe care Regina îl făcea era cel în care își trecea geanta de pe un braț la altul însemna că voia să încheie o conversație în curs. Pentru a ieși dintr-o situație incomodă, regina Elisabeta a II-a își învârtea verigheta pe deget, iar atunci asistenții ei știau că trebuie să intervină.

Cât a costat înmormântarea reginei Elisabeta

Data de 8 septembrie 2022 a rămas una tristă pentru istoria regală. Atunci regina Elisabeta a II-a a trecut în neființă, după 70 de ani de domnie. Suverana s-a implicat mult în organizarea propriei înmormântări, înainte să se stingă din viață.

Ea a dorit că ceremonia să aibă loc la Westminster Abbey și nu în Capela St. George, acolo unde s-a ținut și înmormântarea Prințului Philip, Ducele de Edinburgh. Pentru această înmormântare s-au estimat costuri în valoare de 9 milioane de dolari. Cea mai mare sună din totalul costurilor se atribuie măsurilor de securitate luate.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.