Reclamă
Reclamă

Ceaușescu voia să demonstreze prin Casa Poporului că e cel mai tare conducător din Blocul Socialist de atunci și a și reușit asta. Casa Poporului este cea mai mare clădire din Europa și a doua din lume, după Pentagon.

Colonelul Covaci dezvăluie că în Casa Poporului sunt 5.000 de încăperi și că în subteran există 7 etaje, ultimul fiind ocupat de buncărul antiatomic al lui Ceaușescu, o incintă cu pereți de 1.5 metri grosime, acoperiți cu o placă care nu poate fi penetrată de radiații.

Se spune că efortul depus pentru ridicarea Casei Poporului a fost atât de mare, iar condițiile atât de dificile, încât mulți dintre muncitori și-au pierdut viața lucrând acolo. Nu există date oficiale care să ateste numărul exact de vieți pierdute în șantierul actualului Parlament.

Ba mai mult, se spune că unii dintre muncitori și-au găsit sfârșitul la ordinul lui Nicolae Ceaușescu, pentru că acesta nu voia să îi fie dezvăluite secretele din subteran.

Reclamă
Ce se ascunde la subsolul Casei Poporului. Nu multă lume cunoaște istoria celei mai mari clădiri din Europa
Arhivă presă

Tunelurile spre Piața Victoriei sunt întrerupte din loc în loc de uși cu greutatea de 7 tone fiecare

Una dintre clădirile importante ce au fost dărămate la ordinul fostului dictator a fost Mănăstirea Văcărești. Demolarea lăcașului de cult este considerată de către specialiști cea mai mare crimă culturală din istoria țării noastre.

Adăpostul subteran al Casei Poporului este compus din sală principală, cartierul general care trebuie să aibă legături telefonice cu toate unitățile militare din România și mai multe apartamente de locuit destinate conducerii statului în caz de război.

Ce se ascunde la subsolul Casei Poporului. Nu multă lume cunoaște istoria celei mai mari clădiri din Europa
arhivă presă

Sala principală urma să fie dotată cu o masă mare în mijloc și pe pereți cu un sistem de hărți al României în relief. Pentru ventilație s-au adus pompe suedeze cu filtre speciale care au fost încastrate în pereți. Erau vreo 12 camere mari cu filtre de rezerve.

20 de kilometri de tuneluri realizate în așa fel încât să se poate circula prin ele cu mașini cu motor electric. Tunelurile principale leagă Palatul Cotroceni de Academia Militară, pe aceasta de Casa Poporului, iar de aici, pleacă două tuneluri mari. Unul spre fostul Comitet Central, actualul Minister de Interne și unul spre actualul Minister al Apărării.

Reclamă
Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro