Procesul de aderare a României la Spațiul Schengen rămâne un labirint plin de obstacole, iar premierul Marcel Ciolacu aduce în prim-plan determinarea de a juca toate cărțile pentru succes.

În cadrul unei întâlniri recente a social-democraților europeni la Malaga, premierul menționează că a fost adoptată o rezoluție de susținere a aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Această mișcare indică sprijinul puternic al liderilor social-democrați pentru integrarea celor două țări.

Marcel Ciolacu aduce în discuție presiunile la nivel european exercitate asupra cancelarilor Nehammer și Scholz din Austria și Germania.

„În ceea ce priveşte Schengen-ul, eu am să mă lupt până în ultima clipă şi cred că aşa este corect. Am avut o întâlnire cu AMR-ul, cu primarii marilor municipii şi am zis: ‘Domnule, cred că cea mai prostească zicală românească e: ‘capul plecat, sabia nu-l taie’. Este cazul să ne jucăm şansele până la capăt. Cancelarul Nehammer – fiindcă nu Austria şi nu austriecii – a transmis foarte clar că nu este de acord, fără nicio motivaţie.”, a declarat Marcel Ciolacu, conform știrileprotv.ro.

Marcel Ciolacu, amenințări dure la adresa Austriei! Ce vor păți oficialii de la Viena dacă nu ne primesc în Schengen sursa: România TV

Declarațiile liderilor precum Pedro Sanchez din Spania, care deține președinția Consiliului European, arată un angajament de închidere a discuției privind aderarea României la Spațiul Schengen.

Avertisment către Austria

Premierul Ciolacu avertizează că Austria a depășit o linie roșie în refuzul său de a susține aderarea României la Schengen.

Criticând lipsa de justificare și catalogând aceasta drept o umilință pentru români, premierul aduce în discuție posibile influențe externe și subliniază că această atitudine nu poate fi tolerată.

Reacție dură la refuzul Austriei

Cu un ton ferm, premierul respinge refuzul Austriei și sugerează că, în cazul în care acesta este dirijat de influențe externe, țara ar trebui să renunțe la aspirațiile sale europene.

Concluzionând că “locul României este în spațiul Schengen,” Marcel Ciolacu atrage atenția asupra nedreptății percepute și insistă asupra necesității de a depăși această etapă crucială.