Raed Arafat este unul dintre personajele cheie ale spațiului politic din România.

Fondatorul SMURD are multiple funcții care, așa cum era de așteptat, îi virează lunar sume colosale în conturi. Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și Secretar de Stat, Arafat a decis să nu se mai ascundă după deget și să vorbească deschis despre cifre.

De când a venit în România, Raed Arafat a schimbat total sectorul medical. Sirianul în vârstă de 58 de ani este specializat în anestezie-terapie intensivă și a vrut ca sistemul medical din România să se alinieze la cele mai înalte standarde. Chiar dacă mai sunt mulți pași până acolo, începutul arată foarte bine. Arafat a creat sistemul de urgență 112 și a adus conceptul de SMURD în România, ceea ce a făcut ca lucrurile să funcționeze mult mai bine.

De numele său au fost legate, de-a lungul timpului și multe controverse. Însă, de fiecare dată, a reușit să apere imaginea sa, dar și a sectorului pe care îl reprezintă. Aceasta a venit în România la vârsta de 16 ani, iar studierea medicinei la noi i-a trezit noi pasiuni. Acum, tot ceea ce face este să dezvolte și mai mult domeniul medical și să ofere servicii de calitate cetățenilor români.

Raed Arafat s-a îndrăgostit din prima de România

Raed Arafat nu este doar Șeful Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD), ci are și funcția de Secretar de Stat. Ba chiar a fost, timp de o lună în anul 2012, ministru interimar al sănătății. Evident, toate aceste funcții sunt remunerate în funcție de responsabilități. Deși mulți s-ar aștepta ca statul român să-l îmbogățească lunar pe Arafat, realitatea este alta.

Raed a vorbit recent într-un interviu pentru cancan.ro și a dezvăluit la ce sumă se ridică salariul său lunar. De precizat că nu s-ar atinge acel prag dacă nu ar fi vorba și de norma de hrană.

„Salariul meu este salariu de Secretar de Stat, oficial este aproape de 10.000 de lei. Deci asta este de câțiva ani, înainte era 5.000 și când au crescut salariile am ajuns la 9.700 și ceva, plus norma de hrană, deci se învârte cam pe la 10.000 de lei.”