Mirela Călugăreanu este președinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și președinta Consiliului de Administrație de la CEC, cea mai mare bancă a statului. Aceasta primește două salarii pentru funcțiile sale, iar averea sa este una considerabilă.
La 54 de ani, Mirela Călugăreanu ocupă două poziții extrem de importante în instituțiile statului. Aceasta este de profesie economist, având o licență la Academiei de Studii Economice din București. În anul 1991 a fost angajată ca inspector la Administrația Fiscală a sectorului 1, apoi s-a mutat în domeniul privat.
Înainte de a prelua șefia ANAF a fost director executiv la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București. A fost numită director în iulie 2017, după ce Bogdan Stan a fost demis de Mihai Tudose. Și-a pierdut funcția la mai puțin de un an, când a fost schimbat Ministrul de Finanțe. În iunie 2019 preia din nou conducerea ANAF.

Ce salariu primește Mirela Călugăreanu

Salariul acesteia provine din părți părți, de la ANAF și de la CEC. De la Agenția Națională de Administrare Fiscală primește 129.792 lei pe an, la care se adaugă 252.972 de lei pe an. Soțul acesteia este angajatul direcției de taxe și impozite din București, primește salariu 98.154 de lei pe an.

Mirela Călugăreanu a scris în declarația sa de avere că deține trei terenuri intravilane și un teren agricol primit moștenire. Pe lângă terenuri, mai deține două case și două apartamente în Capitală. Mai are o casă de vacanță în Giurgiu, dar și minilingouri de aur în valoare de 8.600 de euro, o mașină de teren și 30.000 de euro într-un cont.

Social media

Mirela Călugăreanu a făcut modernizări în cadrul ANAF

Conform presei economice, Mirela Călugăreanu va fi detașată într-o altă funcție la Curtea de Conturi. În timpul mandatului ei, mai multe schimbări au fost făcute, iar ANAF-ul a avut parte de modernizări.

„În mandatul lui Călugăreanu a început un proces amplu de modernizare a Fiscului, derulat însă cu greu, din cauza rezistenței interne, dar și a lipsei alocării de fonduri de către guvernanți, fiind nevoie ca pentru multe proiecte de modernizare să fie accesate fonduri europene. Acum, comisiile reunite de buget-finanțe ale celor două camere ale Legislativului au decis, prin vot, să o propună pe Călugăreanu plenului Parlamentului pentru ocuparea funcției de consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi.”, a scris profit.ro în luna februarie.