Salariile românilor s-au majorat la începutul acestui an. Veniturile profesorilor au crescut cu doar 4$, în loc de 16%, cât a fost promisiunea guvernanților. Diferențele de sume constau în funcție de gradul de încadrare, precum și studiile care le-au absolvit. 

Veniturile profesorilor din învățământul preuniversitar are grile diferite de salarizare. Se ține cont de mai multe aspecte, precum nivelul de studii și încadrarea pe care o au. Diferențele între salarii pot fi de până la 1.000 de lei, între unul cu vechime și unul intrat nou în sistem.

Cadrele didactice care au absolvit studiile superioare de lungă durată și dețin încadrarea I se bucură de un venit destul de atrăgător ce este cuprins între 3.394 și 4.709. Profesorii care au studii superioare de lungă durată și au gradul de încadrare II au salarii cuprinse între 3.857 și4.227.

Sursa: Social Media

Ce salarii au profesorii cu studii de scurtă durată

Profesorii care au urmat studii superioare de scurtă durată și au un grad didactic I au salarii cuprinse între 2.647 și 2.875 lei. Profesorii care au studii superioare de scurtă durată, iar încadrarea a doua vor primi salarii între 3.655 și 3.883 de lei. Cadrele didactice cu încadrarea definitivă au salarii cuprinse între 3.620 și 3.771 de lei.

Profesorii care acum se angajează, fiind la început de drum se numesc debutanți. Aceștia dacă dețin studii superioare de scurtă durată au un salariu începând de la suma de 3.381  și vor putea ajunge până la 3.551 lei.

Dacă profesorii dețin și funcții de conducere în cadrul instituției de învățământ, salariul va crește. Un director de școală primară are salariul de 6.341 de lei. Un director de școală gimnazială are 6.353.

La directorul de liceu lucrurile se schimbă puțin. alaSriul crește cu aproape 200 de lei față de cel al gimnaziului. El va ajunge să primească lunar 6.519 lei. În același timp, directorul adjunct va avea un salariu de 6.226 de lei,