Reclamă

În învățământul de stat, haosul pare să domine, însă învățământul privat aduce vești îmbucurătoare. Tot mai multe informații apar despre salariile profesorilor din sectorul privat, iar statisticile arată că acestea se ridică la aproape 1.500 de euro net.

Descoperim cât câștigă profesorii din învățământul privat din România. Educația este un domeniu-cheie pentru orice țară, cu un rol decisiv în formarea viitoarei societăți. Sectorul privat a înțeles dorința românilor de a avea acces la o educație de calitate și s-a dezvoltat rapid în ultimii ani. Adesea, profesorii și educatoarele din sistemul public aleg să lucreze în mediul privat, atrași de salarii mai mari și condiții de lucru similare cu cele din Occident, explică Ana Vișian, Marketing Manager la Bestjobs.

Ce salarii au profesorii din învățământul privat

Există aproximativ 600 de locuri disponibile în școlile private, iar tot mai mulți profesori își doresc să se alăture acestui sector. Majoritatea anunțurilor vizează orașele mari ale țării, unde cererea pentru școli și grădinițe private este în creștere. Bucureștiul (și Ilfovul) domină clasamentul orașelor, urmat de Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara și Iași.

Ce salarii au profesorii din mediul privat, comparativ cu cei din învățământul de stat. Diferența este uriașă

În ceea ce privește salariile, avem suficiente exemple pentru a ne face o idee despre cât câștigă profesorii din învățământul privat în România.

De exemplu, un profesor de limba engleză cu o experiență de predare de 1-3 ani, tot în București, poate câștiga în jur de 1.300 de euro net. În Corbeanca, la aproximativ 15 km de București, un învățător din ciclul primar și preșcolar, care lucrează într-o școală acreditată și are clase cu maxim 12 elevi, poate avea un salariu între 800 și 1.300 de euro net pe lună. În același timp, un profesor de limba germană în București poate ajunge la un venit lunar cuprins între 1.000 și 1.400 de euro net.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro