Imaginează-ți asta: în sfârșit iei prima mușcătură din sandvișul tău preferat și realizezi că pâinea este acoperită cu mucegai! Probabil că ți s-a întâmplat să-ți faci griji cu privire la posibilele consecințe.

 Și, de fapt, există câteva moduri diferite în care organismul poate reacționa la acest lucru.

Mucegaiul este un tip de ciupercă care se găsește peste tot în natură. Schimbă aspectul, gustul și textura alimentelor pe care crește, determinând-o să se degradeze. mai mult de atât, mâncând alimente mucegăite îți poți pune sănătatea în pericol.

În acest articol vă prezentăm totul despre efectele negative pe care mucegaiul din alimente le poate avea asupra organismului.

Sursa: Social media

Mucegaiul poate afecta ficatul

Există substanțe chimice toxice care pot fi găsite în mucegai și pot cauza probleme grave de sănătate, cum ar fi leziuni hepatice, vărsături, greață și diaree. Totuși, acest lucru depinde de câțiva factori, cum ar fi sistemul imunitar sau  vârsta . Una dintre cele mai comune și mai toxice este cunoscută sub numele de aflatoxină care poate provoca chiar o boală necruțătoare, cancerul.

Bacteriile din interiorul mucegaiului pot declanșa simptome de intoxicație alimentară.

Mucegaiul, în sine, nu este atât de periculos și șansele să vă îmbolnăviți sunt scăzute. Cu toate acestea, ceea ce te poate îmbolnăvi sunt bacteriile care pot crește odată cu ea. În acest caz, puteți experimenta simptome precum vărsături, diaree și greață. Gravitatea lor va depinde de tipul de bacterii și de cantitatea de alimente pe care ai consumat-o.

Există unele persoane care au reacții alergice la mucegai care se găsește pe alimente. Dacă ești sensibil, mai bine stai departe de el, iar în caz că îl mănânci din greșeală, cheamă imediat medicul. Simptomele care pot fi un semn al unei reacții alergice sunt: Urticarie sau o erupție cutanată dar și nas înfundat