Reclamă

Indiferent dacă preferați un tracker de fitness sau un ceas clasic, ai putea fi tentant să-l porți tot timpul.

De la numărarea pașilor până la monitorizarea somnului, ceasurile moderne pot face mult mai mult decât pur și simplu să vă spună ora. Dar, după cum se dovedește, să nu-ți scoți niciodată ceasul poate duce la niște consecințe destul de neplăcute.

1. Este posibil să simțiți dureri de încheietura mâinii

Ce s-ar putea întâmpla dacă ați purta ceasul la mână toată ziua. Sigur nu vei mai face asta
Pixabay

Dacă nu-ți scoți niciodată ceasul, compresia continuă a nervilor de la încheietura mâinii poate provoca senzații dureroase. Și dacă ceasul este prea voluminos și greu și îl purtați prea strâns, acest lucru poate duce în cele din urmă la leziuni ale nervilor. Dacă simțiți amorțeală sau furnicături la încheietura mâinii, încercați să reglați și să slăbiți cureaua. Sau acordați-vă o pauză de la purtarea ceasului.

2. Poate duce la sindromul de tunel carpian

Dacă tot ignorați disconfortul cauzat de purtarea ceasului tot timpul, acesta poate duce în cele din urmă la consecințe destul de neplăcute. Cum ar fi sindromul de tunel carpian. Această afecțiune este cauzată de comprimarea constantă a nervilor. Și vă poate face să simțiți dureri și slăbiciune constantă în mână. Chiar dacă nu mai purtați ceasul.

3. Este posibil să observați urme pe încheietura mâinii

Deși cureaua ceasului dvs. ar trebui să se potrivească suficient de strâns pentru a preveni alunecarea de pe încheietura mâinii. Nu ar trebui să țină apăsat pe piele și să lase urme de mâncărime. Urmele ușoare de pe piele, care dispar foarte repede, nu pun probleme. Dar dacă observați urme roșii care rămân pe piele pentru o perioadă de timp, ar putea fi un semn că porți ceasul prea strâns. Dacă nu slăbiți cureaua ceasului sau nu oferiți pielii șansa de a respira, pe termen lung poate duce la iritații și o erupție cutanată.

4. S-ar putea să vă provoace crampe musculare

Dacă purtați ceasul preferat 24/7, compresia constantă a benzii poate restricționa circulația sângelui, provocând amorțeală. Lipsa fluxului sanguin, la rândul său, poate duce la crampe musculare dureroase. Și chiar poate afecta modul în care performanța la locul de muncă.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro