Poate ați auzit că spălarea feței de două ori pe zi este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a ține la distanță acneea și punctele negre.

S-ar putea chiar să ai un demachiant iubit pe care îl folosești în fiecare dimineață și seară. Dar ar fi bine să lași jos prosopul și să te îndepărtezi de chiuvetă. Există mai multe motive pentru care de fapt nu este bine ca pielea să o spele prea des, în special cu substanțe chimice dure.

1.Supracurățarea poate deranja pH-ul pielii

Ce s-ar putea întâmpla cu pielea ta dacă nu te-ai mai spăla pe față. Rezultatul este surprinzător
Pixabay

Dacă ați încercat fiecare produs și fiecare rutină de îngrijire a pielii din carte fără să vedeți rezultatele pe care le doriți, este momentul să renunțați și să nu faceți absolut nimic. Ca multe lucruri în viață, mai puțin înseamnă mai mult când vine vorba de îngrijirea pielii. Produsele de curățare a pielii pot îndepărta bacteriile bune și pot distruge pH-ul pielii.

Dacă sunteți unul dintre majoritatea care vă spală fața de două ori pe zi, vă sfătuim să săriți peste spălarea de dimineață, deoarece spălarea de seară este necesară pentru a îndepărta SPF și machiajul (dacă o porți).

2.Apa de la chiuvetă nu este cel mai bun prieten al pielii tale

Calitatea apei de la robinet depinde de zona în care locuiți. În unele locuri, este „mai grea” decât în ​​altele. Datorită mineralelor dure pe care le conține, apa de la robinet tinde să vă lase pielea uscată și iritată. Acesta este motivul pentru care ar trebui să minimizați utilizarea excesivă a apei în timpul regimului de curățare a pielii.

3.Cum să elimini apa din rutina facială

A te spăla pe față fără apă sună oximoronic. Cu toate acestea, este total fezabil. Elementul cheie al acestei metode de curățare este acela de a evita stropirea feței cu apă prin înlocuirea acestui pas cu un demachiant. După aceea, continuă cu rutina ta obișnuită de machiaj.

Oricât de contraintuitiv sună, apa nu face decât să vă usuce pielea și să vă răpească uleiurile naturale.