La 30 de ani de la Revoluţie, chiar în ziua de Crăciun, zi în care soţii Ceauşescu au fost executaţi, câţiva adepţi ai comunismului au ales să-i omagieze. Vreo 15 persoane s-au adunat la mormântul celor doi dictatori din Cimitirul Ghencea

Câțiva oamenii au mers miercuri dis de dimineaţă la Cimitirul Ghencea Militar pentru a-i aduce un omagiu liderului comunist. „Cel mai bun conducător al României a fost Ceaușescu”, a spus unul dintre oamenii veniți la mormântul lui Ceaușescu, conform G4Media.

„Și acum va fi Cumpănașu, Alexandru Cumpănașu!”, a spus un altul.

„Fără politică d-asta modernă, fără Cumpănașu!”, a intervenit un al treilea. Grupul care vine an de an la mormântul soţilor Ceauşescu rămâne constant. Sunt oameni trecuţi de 60 de ani şi care au lucrat în administraţia comunistă. Unii dintre ei au adus cărţi de poezii patriotice din perioada socialistă şi au recitat din ele.

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost condamnați la moarte și executați în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie 1989, la trei zile după ce au fost înlăturați de la putere. Nicolae Ceaușescu s-a născut la 26 ianuarie 1918 în localitatea Scornicești. Secretar general al Partidului Comunist Român, a fost șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, care a avut loc în 22 decembrie 1989.