Premierul Orban a prezentat în cadrul şedinţei de Guvern de marţi, bilanţul activităţilor realizate de liberali în cele trei luni de la preluarea mandatului de la fostul Guvern Dăncilă. Dacă programul Guvernului PSD a fost îndeplinit în trei ani doar 15%, se pare că Guvernul PNL stă mult mai bine după doar trei luni.

„Împlinim frumoasa vârstă de trei luni şi m-am uitat în programul de guvernare. Vă readuceţi aminte că gradul de îndeplinire a programului de guvernare de către guvernele PSD după trei ani şi aproape jumătate era de sub 15% raportat la obiectivele stabilite în programul de guvernare. Uitându-mă la programul de guvernare – sigur m-am uitat des la programul de guvernare – vreau să vă spun că este absolut impresionant ritmul de îndeplinire a angajamentelor. (…) Practic, putem să fim extrem de mulţumiţi de acţiunea foarte angajată a Guvernului, de rapiditatea cu care am găsit soluţii, nu numai la problemele pe care le-am inclus în programul de guvernare, ci la multitudinea de probleme cu care am fost confruntaţi datorită administrării catastrofale a treburilor publice în ultimii ani”, a declarat premierul în şedinţa Guvern.

În cele trei luni de mandat, liberalii au realizat restructurarea guvernului, nominalizarea candidatului pentru funcţia de comisar european, rectificarea Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, elaborarea proiectului legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020, organizarea examenului de rezidenţiat în condiţii mai bune pentru absolvenţii facultăţilor de medicină, abrogarea recursului compensatoriu, iniţierea procedurilor pentru desemnarea titularilor la conducerea Parchetelor, prorogarea intrării în vigoare a prevederilor referitoare la pensionarea magistraţilor, desecretizarea documentelor necesare pentru ancheta privind dosarul 10 august, potrivit Bugetul.

De altfel, se pare că şi ritmul de absorbţie a fondurilor  acrescut cu 400 de milioane de euro.

„Oricum, nu am pierdut nici un euro. Dimpotrivă, ritmul de absorbţie a crescut. (…) Absorbţie în plus 400 de milioane de euro”, a spus Orban.