Săptămâna Mare este perioada cea mai reverențială a calendarului creștin.

Pentru catolicii din întreaga lume, această săptămână inspiră închinare, rugăciune și curățire spirituală. Astfel, catolicii sunt gata să-L întâmpine pe Hristos cu cântări de „Aleluia!” și „Hristos a înviat! Adevărat, a Înviat!” “Gloriile Duminicii Paștelui!”.

Mâncarea și credința sunt atât de împletite încât catolicii își sărbătoresc credința consumând Trupul și Sângele lui Isus sub înfățișarea pâinii și a vinului.

1. Ouă de ciocolată

Ce pun pe masă catolicii, în ziua de Paște. Cât de diferit este meniul lor, față de cel al ortodocșilor
Pixabay

Simbolizează: viață nouă, renaștere, fertilitate și strălucirea primăverii.

Istorie: În comparație cu multe tradiții de Paște, dintre care multe sunt anterioare creștinismului, ouăle de ciocolată sunt relativ noi. Ouăle sunt un simbol străvechi al fertilităţii, dar fabricarea lor din ciocolată a apărut în Franţa şi Germania la începutul anilor 1800.

Până în 1875, un anume Domn Cadbury le făcea. Inițial erau ciocolată neagră, iar unele erau solide. Îm timp ce altele erau umplute cu dulciuri precum migdalele zaharoase. În 1905, s-a născut Cadbury Dairy Milk, iar piața de ouă de Paște a început să crească. Astăzi sunt probabil cele mai populare tradiții alimentare de Paște și un simbol al răsfățului de Paște.

2. Chifle cu cruce

Simbolizează: crucea de deasupra simbolizează răstignirea, mirodeniile pot simboliza și mirodeniile folosite pentru a îmbălsămar Isus după răstignire.

Istorie: Nimeni nu este destul de sigur de unde provin chiflele fierbinți. Prima referire literară la ei abia în 1733 (din rima „One a penny, two a penny, hot cross buns”). Dar cu siguranță au fost mâncate înainte de atunci. Este posibil să aibă originea în St Albans în secolul al XII-lea, când un călugăr le-a făcut în Vinerea Mare pentru a le distribui săracilor. În anii 1500, regina Elisabeta I le-a interzis, cu excepția Paștelui, Crăciunului și înmormântărilor, deoarece se credea că au puteri magice de vindecare.

Cum să le faci acasă: ai nevoie de puțină răbdare pentru a face chifle încrucișate. Dar este un proces simplu, cu o mulțime de timpi de nefuncționare. Au nevoie de frământare, apoi dovada, apoi frământare și dovada din nou – aproximativ două ore în total. Puteți face cruci fie încorporând partea de sus a chiflelor, fie făcând o pastă din făină simplă și apă care să se lipească deasupra.

3. Tort Simnel

Simbolizează: Cei unsprezece care au mers în rai. Tortul Simnel este de obicei acoperit cu 11 bile de marțipan, pentru a-i reprezenta pe cei doisprezece apostoli. Mai puțin Iuda Iscarioteanul, care L-a trădat pe Isus cu un sărut.

Istorie: Povestea este puțin neclară, dar se pare că prăjitura simnel a fost inițial mai mult o tradiție de Ziua Mamei. De fapt, Duminica Mamelor este uneori cunoscută ca Duminica Simnel. În Marea Britanie, aceasta cade în a patra duminică din Postul Mare. O zi în care slujitorii se întorceau la biserica lor mamă (și își vedeau familiile). S-au relaxat regulile de post din Postul Mare și s-a făcut prăjitura simnel. Acum se mănâncă de obicei la ceai în Duminica Paștelui.

4.Morcovi

Simbolizează: primăvara, belșug și mâncare pentru iepurașul de Paște.

Istorie: Probabil că nu este la fel de obișnuit ca să-i lăsați afară pentru reni de Crăciun. Dar, în mod tradițional, copiii ar lăsa morcovii pentru iepurașul de Paște. Are și mult mai mult sens. Renii nu ar mânca în mod natural morcovi. Dar iepurașii cu siguranță ar mânca. Morcovii britanici sunt disponibili pe tot parcursul anului, așa că sunt și o garnitură la îndemână pentru sărbătoarea dvs. de Paște.

Și nu se limitează la feluri de mâncare sărate. Tortul cu morcovi a devenit popular în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când zahărul era rațional. În ultimii ani, prăjitura de morcovi cu glazură albă, decorată cu mini ouă sau mici morcovi de marțipan, a devenit una dintre cele mai populare tradiții alimentare de Paște.