La parastasul Ionelei Prodan s-a servit multă mâncare românească.

Ieri, 6 octombrie, Anamaria Prodan s-a ocupat de parastasul mamei sale. Ionela Prodan ar fi împlinit 75 de ani dacă nu pleca în lumea celor drepți. Impresara a făcut un mare eveniment chiar la cimitirul Bellu, acolo unde a fost înmormântată. Preparatele au fost pe alese și foarte diversificat totul. 

Ionela Prodan a avut parte de parastasul de șase ani, plecând dintre noi în anul 2018. Anamaria Prodan a avut grijă ca totul să iasă perfect și nimic să nu lipsească. Aceasta a avut o ținută impecabilă, purtând un costum verde deschis compus dintr-un sacou și pantaloni, la care a asortat o cămașă albă.

Cât timp a ținut slujba, impresara a stat cu ochii în pământ, fiind alături de Sarah, fiica sa, dar și prieteni apropiați. Pe una dintre aleile cimitirului Bellu s-au pus câteva mese unde a fost mâncare pe alese și pe gustul tuturor. Mâncarea românească a fost prima alegere, dar nici dulciurile nu au fost lipsite din peisaj.

„Cum era ziua ei de naștere, și, cum știam că Ionela Prodan iubea mâncarea românească și dulciurile, românești sau exotice, Anamaria voia să facă ceva special. Eu, cum sunt atentă la doleanțele clienților mei, mai ales când vine vorba de prieteni de-ai mei, așa cum e Anamaria Prodan, când am vorbit cu ea despre parastas, spunea că i-ar plăcea să fie ca pe vremuri, atunci când Ionela Prodan petrecea cu prietenii și familia, la ziua ei.

Ea credea că e imposibil, dar chiar dacă e foarte greu să organizăm, vom face așa cum și-ar fi dorit regretata ei mamă. Nu i-am zis că facem până nu știam sigur că este posibil, dar am rezolvat. Nici Anamaria nu se așteapta să fie ce se pregătește”, a spus Gabriela Lucuțar pentru Fanatik.ro.

@lucutar.gabriela #5pasidebine #misiuneatiktok #vedeteromania #antenastars #kanald #romaniatv #anamariaprodan ♬ sunet original – Lucutar Gabriela

Ce preparate a avut Anamaria Prodan la parastasul mamei sale

Cum Ionela Prodan a iubit mâncarea românească s-au făcut sarmale, mici și ciorbă de fasole la ceaun. Totodată, dulciurile au ocupat mare parte din mesele expuse, și au fost prăjituri, tarte, cozonaci sau împletituri.

„Se vor face sarmale, la pirostrii, la fața locului, le vom mai da un clocot acolo, în cimitir. Va fi și mămăligă. Se vor face și mici, la grătar. Se pregătește și ciorbă de fasole cu ciolan. Va fi meniu românesc. Vom face 250 de sarmale, vreo 150-200 de mici și în jur de 80 de porții de ciorbă de fasole, e un ceaun din acela mare.

Vor fi și dulciuri precum tartă cu mere și nuci, ștrudel cu mere, dar și niște deserturi filipineze. Vor fi și macarons pe care va scrie Ionela Prodan, la fel și pe turtă dulce”, a mai spus apropiata impresarei pentru sursa menționată anterior.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.