Klaus Iohannis se va putea mândri curând cu un premiu recunoscut în toată Europa. Este vorba de Premiul Charlemagne, care îi va fi desemnat președintelui pe data de 21 mai 2020 în orașul Auchen din Germania.

Reclamă

Premiul Charlemagne ( trad.rom. Premiul Carol cel Mare) este o distincție cu o istorie foarte veche în Europa. Povestea acestuia a început în anul 1950 și a continuat până în prezent. În fiecare an, el este acordat personalităților care sunt considerate responsabile pentru cooperare între țările europene sau care și-au pus amprenta în comunitatea europeană.

De ce a fost Klaus Iohannis ales pentru acest premiu?

Reclamă

Președintele României este considerat de agenția EFE o personalitate deosebită, care a făcut din țara noastră una dintre cele mai europene state de sud-est ale Europei. S-au luat în considerare eforturile sale depuse de-a lungul anilor, de când a fost ales președinte al României. Premiul vine și ca o încurajare pentru Klaus Iohannis, deoarece el este văzut ca cel care poate schimba ceva în România.

Jurgen Linden, președintele comitetului premiului Charlemagne l-a descris pe Klaus Iohannis în felul următor: „este un mare luptător pentru justiţie, pentru protejarea minorităţilor şi diversitate culturală, precum şi un important mediator şi constructor de punţi între societăţile europene din Est şi din Vest.”