Ne aflăm în sezonul rece, iar vremea pare a fi perfectă pentru răceli. Cu un sistem imunitar mai slab, virușii unei gripe te pot acapara oricând.
Remediul este unul extrem de simplu, cu alimente pe care multe gospodine le au în casă. Ghimbirul și mierea sunt o combinație excelentă și să ajută la imunitate. Remediul are și un gust bun, astfel că nu se compară cu antibioticele. Se pune miere în partea de sus a unei oale cu fund dublu, iar apă în partea de jos. Se curăță și se feliază ghimbirul și se adaugă peste miere. Apa trebuie să ajungă în punctul de fierbere, iar temperatura mierii se măsoară cu un termometru special.
Temperatura trebuie să ajungă la 185 de grade și se păstrează timp de zece minute. Apoi se lasă la răcit pentru încă zece minute și se toarnă în recipiente de păstare. Acest amestec se consumă zilnic, câte trei lingurițe pe zi.
Alte trucuri pentru a-ți îmbunătăți sistemul imunitar.
Spală frecvent mâinile
Păstrează-ți corpul cald
Pentru a evita să răcești și pentru a proteja sistemul imunitar, care are de suferit în această perioadă trebuie să ai grijă să menții temperatura corpului în limitele normale. În acest fel, poartă haine din țesături naturale, care să permită pielii să respire și îmbracă-te în mai multe straturi, sfătuiesc medicii.
Evită căldura în exces
Locurile aglomerate, unde ventilația este redusă ar trbui evitate cât mai mult posibil. Încălzirea centrală reduce rezistența organismului și afectează sistemul respirator prin uscarea mucoasei nazale. Folosirea unui umidificator în spațiul de locuit sau de lucrat poate fi de folos.
Folosește remedii naturale
Pentru întărirea sistemului imunitar, mai există anumite remedii naturiste care te pot ajuta. Echinaceea combate răceala și gripa, ajutând la vindecarea infecțiilor. Este indicat să consumi alimente bogate în zinc, precum ouă, tofu, mazăre, germeni de grâu, nuci, alune, hrișcă, semințe de dovleac, dar și alimente bogate în vitamina C, cum ar fi kiwi, citrice, broccoli, pătrunjel, roșii, ardei iute.