Perioada Crăciunului reunește familia la masele bogate pregătite cu migală în fiecare casă. Cu siguranță toate gospodinele rămân cu un surplus de preparate după fiecare masă. Pentru a nu le arunca, ai la dispoziție câteva moduri în care poți refolosi resturile de mâncare.
Prăjiturile sau cojile de la cozonac
Dacă ți se întâmplă să rămâi cu resturi dulci, le poți folosi ca ingrediente pentru un desert care va cuceri pe toată lumea. Delicioasele „bombe”, pregătite dintr-o compoziție asemănătoare cu cea a salamului de biscuiți, se prepară extrem de rapid. Pentru a le pregăti poți înmuia resturile de prăjituri și resturile de cozonac în lapte. De asemenea, peste acesta, în funcție de cantitate, adaugă unt topit.
Mai ai nevoie aromele preferate precum rom, lămâie sau coajă de portocală. Dacă vrei să urmezi rețeta autentică, pregătește câteva vișine din renumita băutură „vișinată”. Pe acestea le poți pune în interiorul micilor bomboane denumite ca desert, „bombe”.
Formează din bomboanele din compoziția rezultată din resturi, unt, lapte. În mijlocul fiecăreia așează o vișină. Fiecare bomboană se tăvălește prin nucă măcinată.
Budincă de pâine
Preparatul este unul extrem de delicios și poate fi o variantă ideală de masă sau gustare inclusiv pentru cei mici. Resturile de pâine pot fi înmuiate în lapte, peste care se adaugă gălbenușuri de ou, vanilie, un praf de sare.
Pune totul într-o tavă, iar apoi la cuptor pentru 30 de minute.
Chec aperitiv cu resturi de friptură, brânză
Dacă nu vrei sa mai consumi friptura pregătita pentru masa de Crăciun după două zile, o poți refolosi într-un preparat care va fi pe gustul tuturor celor din casă.
Taie bucățele mărunte resturile de friptură peste care adaugă după preferințe, legume, brânză, ceapă verde, pătrunjel. Peste toate acestea, adaugă rouă linguri de făină și jumătate de pahar de lapte. Rade deasupra brânză telemea sau cașcaval.