Reclamă

Râsul este o modalitate prin care putem ști dacă o persoană este fericită sau distrată.

Descoperirile științifice recente au demonstrat, de asemenea, că râsul ne poate ajuta să cunoaștem mai multe despre ceilalți și despre noi înșine. Acest lucru a fost dovedit de psihologi și cercetători care studiază râsul de ceva timp.

1. Recunoașterea râsului spontan și voluntar

Ce poate spune râsul tău despre tine. Sigur nu te așteptai la asta
Pixabay

Există 2 tipuri de râs. Primul este râsul spontan și se caracterizează printr-o reacție incontrolabilă la ceva care ne face să râdem – ca o glumă hilară. Produce un sunet distinctiv care este greu de falsificat. Pe de altă parte, râsul voluntar este produs cu un sunet deliberat. Șieste genul de râs pe care îl creezi atunci când vrei să reacționezi politicos la o glumă șchioapă.

Studiile au arătat că râsul voluntar ne poate ajuta să identificăm mai bine persoana care râde. Deoarece este produs într-o manieră deliberată și controlată.

2. Ești mai înclinat să râzi dacă cunoști persoana care spune gluma

Ai un prieten anume sau un comediant preferat care te face mereu să râzi? Știința spune că a râde de cineva sau cu cineva este cel mai probabil din cauza familiarității. Adesea ni se pare glumele mai amuzante dacă au fost spuse de cineva cunoscut. Cum ar fi un prieten sau un comediant celebru.

3. Râdem cel mai mult când suntem cu prietenii

Potrivit lui Robert Provine, psiholog de la Universitatea din Maryland, avem de 30 de ori mai multe șanse să râdem de ceva atunci când ne angajăm într-o conversație cu alte persoane. Studiul a mai constatat că nu glumele ne fac să râdem. Ci modul nostru de a reacționa la ceilalți pentru a le arăta că ne plac și îi înțelegem.

4. Relațiile noastre durează mai mult când râdem împreună

În timpul cercetărilor efectuate de psihologul UC Berkeley Bob Levenson, el a cerut cuplurilor să vorbească despre o chestiune sensibilă, cum ar fi ceea ce i-a enervat la partenerul lor. Studiul a arătat că atunci când cuplurile foloseau râsul și zâmbetul în conversațiile lor, se simțeau mai bine imediat după ce au vorbit despre un subiect delicat. De asemenea, ei au raportat că sunt mai mulțumiți de relația lor. Și rămân împreună mai mult timp.

Cu care dintre aceste descoperiri este mai probabil să fiți de acord? Observi râsul oamenilor când ești cu ei?


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro