Reclamă

Într-un astfel de context financiar precum cel în care ne aflăm în mod clar este dificil să privim spre viitor. Asta pentru că toată lumea se concentrează pe momentul actual în care supraviețuirea primează. Ei bine, chiar dacă o persoană este nou intrată în câmpul muncii, trebuie să se gândească încă de pe acum la pensie. O spun chiar analiștii economici având ca date salariile actuale și proiecțiile contribuțiilor actuale pe care fiecare angajat le plătește din salariu.

Ce pensie va avea un angajat care încasează acum un salariu mediu?

Realitatea dură arată că în țara noastră, conform datelor oficiale, zece angajați, prin contribuțiile la stat susțin plata a 8 pensii.

Previziunile în acest sens arată că peste un deceniu, raportul va ajunge la egalitate. Astfel, 10 angajați vor susține achitarea pensiilor a 10 seniori.

La un astfel de scenariu, sistemul public de pensii ar putea ajunge la colaps. Din acest motiv, specialiștii îi sfătuiesc pe români să ia de pe acum măsuri.

Totul din cauza faptului că actualii angajați care contribuie în prezent la sistemul de pensii nu au nici o garanție că acest lucru li se întoarce la bătrânețe, primind o pensie.

Un alt aspect îngrijorător în acest sens este faptul că populația României scade constant. Experții anticipează că în anul 2050 s-ar ajunge la o cifră de doar 15,7 milioane de locuitori dacă lucrurile continuă pe aceeași pantă descendentă.

Un astfel de raport este prezentat chiar de către Organizația Națiunilor Unite. Astfel, previziunile arată că numărul pensionarilor ar urma să fie mai mare decât al salariaților.

Astfel, un român care încasează acum un salariu mediu de 4000 de lei, nu are siguranța că ar putea primi o pensie din partea statului după aproape 4 decenii de muncă. Pentru a avea la îndemână un plan de urgență într-un astfel de scenariu, specialiștii le recomandă actualilor salariați să economisească sau să investească în acțiuni. 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro