Tora Vasilescu, o actriță remarcabilă, nu primește aprecierea și recunoașterea pe care o merită din partea statului român. Trăind într-o țară în care sistemul cultural nu reușește să le ofere artiștilor condițiile și beneficiile pe care le-ar merita, Tora Vasilescu se confruntă cu o pensie infimă, care abia îi ajunge pentru a-și achita facturile și utilitățile.

Tora Vasilescu și-a dedicat o mare parte din viață filmului, rămânând vreme de peste 50 de ani în lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, pasiunea și talentul său nu au fost suficiente pentru a-i aduce satisfacția dorită.

În lupta cu un sistem care nu i-a recompensat pe măsură, actrița s-a văzut nevoită să se retragă din industrie acum mai bine de 20 de ani. Salariile mici primite de actorii români au devenit o problemă majoră, iar Tora Vasilescu nu a făcut excepie de la această realitate dureroasă.

Din păcate, pensia pe care o primește Tora Vasilescu este în valoare de puţin peste 2.000 de lei, o sumă mult prea mică pentru a putea trăi decent și pentru a se bucura de o bătrânețe lipsită de griji. Aceasta este conștientă de faptul că nu este singura care se confruntă cu această problemă, existând mulți alți români cu resurse financiare limitate care trebuie să-și calculeze fiecare ban pe care îl au.

Ce pensie primește marea actriță Tora Vasilescu de la statul român. Artista de-abia își plătește facturile

Este extrem de revoltător faptul că o actriță și o personalitate respectată, care a adus bucurie mulțimii prin munca sa, trebuie să trăiască cu foarte puțin, în timp ce alții se îmbogățesc pe seama talentului și dedicației lor.

Povestea amară a unei actrițe de succes, dar uitată de statul român

Tora Vasilescu nu se plânge doar în numele ei, ci și în numele celorlalți români care se află într-o situație financiară dificilă. Cu sinceritate și indignare, actrița pune la îndoială modul în care statul român tratează artiștii, categorisindu-i drept „cantități neglijabile”. Ea a mărturisit că a primit evaluări ale pensiei sale de trei ori, iar sumele primite au fluctuat între 5.000 și 7.000 de lei, fără ca cineva să ofere o explicație sau să se implice activ în rezolvarea acestei probleme.

Totodată, Tora Vasilescu subliniază inechitățile pe care le simte în societate și aduce în discuție faptul că românii nu-și pot plăti facturile din salarii sau din pensii, o realitate care excludă posibilitatea trăirii unei vieți decente pentru un număr considerabil de oameni.

Cu toate acestea, actrița nu a ales să se plângă, ci să lupte în continuare pentru drepturile sale și ale celorlalți români aflați într-o situație similară. În grădina sa, Tora Vasilescu muncește din greu pentru a-și asigura hrana necesară și a economisi în sezonul de vară, căutând astfel modalități de a depăși dificultățile financiare cu care se confruntă.