Petre Roman încasează lunar o pensie uriașă, la care mulți români doar visează.

Petre Roman, în vârstă de 75 de ani, își trăiește liniștit viața de pensionar. Fostul premier al României a ieșit la pensie de mulți ani, însă o duce extrem de bine. Lunar, el încasează o sumă uriașă de la statul român. 

Ce pensie are Petre Roman, fostul premier al României. Petre Roman a fost profesor universitar, figură importantă în Revoluția din 1989 și prim-ministru al României. Acesta primește două pensii, una pentru activitatea în câmpul muncii, iar cealaltă ca indemnizație de vârstă pentru mandatele de parlamentar. Puțini ar crede cât încasează de la stat, Petre Roman, de fapt!

1. Ce pensie are Petre Roman, fostul premier al României

Pentru activitatea în câmpul muncii, Petre Roman ia aproximativ 5.000 de lei pe lună, iar cealaltă pensie pentru mandatele de parlamentar, ajunge la aproape 10.000 de lei lunar, scrie Wowbiz. 

Pe lângă sumele încasate din pensii, fostul politician deține și o avere impresionantă. În declarație de avere, Petre Roman a trecut bijuterii de 15.000 de euro, tablouri de 25.000 de euro şi obiecte de artă de 25.000 de euro. Mai mult de atât, el deține și o casă în Voluntari, de 202 mp, un teren în Constanţa, de 1.000 mp, precum şi trei maşini: o Honda și o Lancia din 2006, precum și un Land Rover.

2. Petre Roman, căsnicie fericită cu Silvia Chifiriuc

Fostul premier al României este căsătorit cu solista Silvia Chifiriuc și au împreună un fiu, Petrus, în vârstă de 12 ani. În vara anului 2009, Petre Roman s-a însurat cu Silvia Chifiriuc, după divorțul de Mioara Roman.

Copilul este copia fidelă a tatălui său. Fiul lui Petre Roman este elev la Școala Franceză și vorbește limba franceză la perfecție. În cadrul unui interviu acordat publicației OK! Magazine, Petre Roman mărturisea că-și dedică tot timpul băiatului său.

„Nu-mi e teamă. Dimpotrivă. A deveni un om vârstnic înseamnă că trăieşti. Ăsta e un dar important: acela de-a te putea bucura în continuare de cele pe care le-a lăsat Dumnezeu. Eu am acum şi un motiv foarte puternic. Vreau să-mi văd copilul crescând şi ajungând om.”, spunea Petre Roman.

3. Ce relație are Petre Roman cu fiica lui, Oana

În urmă cu ceva timp, Oana Roman mărturisea că este dezamăgită de relația pe care o are cu tatăl său, dezvăluind că acesta nu prea se interesează de viața ei.

„Relația cu tata s-a răcit foarte mult. Practic, el s-a îndepărtat treptat-treptat. Am luat lucrurile ca atare, înțeleg că așa a gândit el să facă. Nu știu dacă a făcut-o din proprie inițiativă sau forțat de împre­jurări. Încă sper să se regleze lucrurile și să simt că am un tată în viață și lângă mine, parte din viața mea și a Isei, mai ales. Nu a venit să o vadă de aproape un an și, de când ne-am mutat, nu a dorit să vină să vadă casa, probabil și pentru că nu vrea să o întâlnească pe mama.

Pentru mine, însă, e o mare durere, întrucât îmi do­ream să se bucure pentru această realiza­re a mea și pentru că îmi doream ca Isa să fie parte din viața lui. Este singura lui ne­poată. Și, pentru ea, el este practic un stră­in. Nu cred că l-a văzut de zece ori în șase ani. Îl vede la TV uneori și mă întreabă de ce nu vine tataie să o vadă, și eu chiar nu știu ce să-i răspund”, mărturisea Oana Roman, într-o emisiune tv.

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.