Ce pensie are Nadia Comăneci. Poreclită „Zeița de la „Zeița de la Montreal” , ea este considerată una dintre cele mai mari sportive care s-a născut și a reprezentat România la marile competiții din toate timpurile. 

Atunci când avea doar 14 ani, Nadia Comăneci avea să devină prima gimnastă din lume care cucerea o notă de zece într-un concurs oficial. Totul se întâmpla la Olimpiada de Vară din 1976, care a avut loc în orașul canadian Montreal.

Pentru această performanță, dar și pentru medaliile care au urmat, fosta sportivă a ajuns să ia de la statul român o pensie destul de mare.

Ce pensie are Nadia Comăneci, cea mai cunoscută gimnastă din lume

La fel cu se întâmplă în cazul fiecărui sportiv care a cucerit medalii la olimpiadă, Nadia Comăneci ia o pensie care se numește rentă viageră și se poate obține doar la cerere.

Potrivit  legeaz.net, această pensie pe care o iau sportivii, inclusiv Nadia Comăneci este un „contract prin care o persoană se obligă să transmită, cu titlu oneros sau gratuit, unul sau mai multe bunuri sau o sumă de bani în proprietatea altei persoane, aceasta obligându-se, în schimb să plătească transmiţătorului, periodic, până la decesul lui, o sumă de bani (rentă viageră). Obligaţia de plată a sumei de bani poate fi stipulată şi în beneficiul unui terţ”.

Din partea Statului Român, Nadia Comăneci primește lunar o pensie specială pentru rezultatele obținute. Suma este de 13.149 de lei.

Totuși, Nadia Comăneci nu este spotiva cu cea mai mare pensie (rentă viageră) din România. Pe primul loc se află canotoarea Veronica Cochelea, care are o pensie lunară de 15.080 de lei. A treia cea mai mare renta viageră este încasata de gimnasta Daniela Silivaș, tot suma de 13.149 de lei.

Ce pensie are Nadia Comăneci, gimnasta care a luat prima notă de zece din istorie
Facebook

Despre cariera impresionată a Nadiei Comăneci

La 14 ani, Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori),

Tot atunci ea a câștigat și trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol). Acasă, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste”, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.

La Campionatele Mondiale din 1978 a concurat o Nadia Comăneci cu greutate peste medie și ieșită din formă. Căderea la paralele a trimis-o pe locul 4, însă a câștigat titlul de campioană mondială la bârnă, se arată pe pagina de Wikipedia a fostei gimnaste.

A concurat la Campionatele Mondiale cu o infecție la mână

În 1979, Comăneci ea a câștigat cel de-al treilea titlu european la individual compus (devenind primul sportiv din istoria gimnasticii care a reușit această performanță).

La Campionatele Mondiale din decembrie, ea a câștigat concursul preliminar, dar a ajuns la spital din cauza unei infecții la mână. Deși medicii au sfătuit-o să stea internată, ea a părăsit spitalul și a concurat la bârnă, unde a obținut nota 9,95. Performanța sa a dat României prima medalie de aur în concursul pe echipe.

Ce pensie are Nadia Comăneci, gimnasta care a luat prima notă de zece din istorie
Facebook

Apoi, Nadia a mers și la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova, clasându-se a doua după Elena Davîdova la individual compus. Totuși, Nadia și-a păstrat titlul la bârnă, dar a câștigat și o nouă medalie de aur, la sol, și una de argint, împreună cu echipa.