Ce pensie are Marius Bodochi. Actorul care a jucat mulți ani pe scena Teatrului Național din București a depășit stagiul complet de cotizare și încasează, în fiecare lună, o sumă frumoasă de la statul român.

El absolvit Institutul de Teatru din Târgu Mureș în 1982, iar apoi a fost actor la Teatrul Național Cluj între 1985 și 1996, se arată pe pagina lui de Wikipedia. Apoi, un an mai târziu, el se muta la Teatrul Național București. Chiar dacă a ieșit la pensie, Marius Bodochi încă mai poate fi văzut pe scenă.

Ce pensie are Marius Bodochi. Suma pe care o încasează lunar este mult peste un salariu mediu în România

Marius Bodochi a ieșit la pensie, dar nu stă acasă. El este directorului Teatrului Dramaturgilor Români. Potrivit ultimei sale declarații de avere, citată de wowbiz, cunoscutul actor a primit în acest an 45.800 de lei din partea Casei de Pensii din sectorul 3, adică 3.650 de lei pe lună.

Veniturile sale au fost rotunjite, câștigurile sale fiind mult mai mari față de anul trecut. Tot în actul menționat mai sus, Marius Bodochi a câștigat, anul trecut, 35.188 de lei, adică o sumă de 2.930 de lei pe lună.

Ce venituri mai are Marius Bodochi înafară de pensie

Pe lângă pensie, Marius Bodochi are mașină Citroen din anul 2017. Nu are nici investiții nici datorii. La capitolul depozitele bancare, Marius Bodochi  30.000 de lei.

Totodată, Marius Bodochi ocupă funcția de manager al Teatrului Dramaturgilor Români. De aici a reușit să câștige 50.000 de lei din activități independente, așa că a avut un venit lunar de aproximativ 13.300 de lei.

Ce pensie are Marius Bodochi. Actorul încasează o sumă foarte mare, după 36 de ani de muncă
Facebook

Cele mai cunoscute roluri ale lui Marius Bodochi

Absolvent al Institutului de Teatru din Târgu Mureșclasa profesorului Constantin Codrescu, promoția 1982. Între 1991 și 2000 a fost profesor de an, lector universitar la Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj, Facultatea de Litere, Catedră de Teatru.

Debutează în 1982, ultimul an de studenție, pe scenă Naționalului din Cluj, cu rolul Cristopher Flanders din „Trenul nu mai oprește aici” de T. Williams. Societar al Teatrului Național „I.L.Caragiale” București din 2004.

Printre cele mai cunoscute roluri din filmele sale s-au aflat Cară din „Craii de Curtea Veche” de Mircea Veroiu, dar a jucat și în producțiile „Trei Păzește„, „Omul Punte”, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Martorii” de Dan Pița, „Tandrețea Lăcustelor„, scri site-ul cinemagia.