Mioara Velicu este una dintre cele mai renumite interprete de muzică populară din România și chiar dacă de ani de zile a ieșit la pensie nu a renunțat la a mai urca pe scenă. După mai bine de 60 de ani de muncă, artista primește din partea statului o pensie frumoasă, la care unii dintre colegii de breaslă doar visează.

Atunci când vine vorba despre veniturile pe care le încasează, Mioara Velicu este un caz fericit. Artista este la pensie de ceva ani, iar pe lângă suma pe care o primește lunar de la stat mai are și alte venituri suplimentare, activând pe scenă și la 74 de ani. Cântăreața participă și acum la tot felul de evenimente, unde primește un onorariu bun.

În ceea ce privește pensia pe care o încasează, Mioara Velicu este unul din cazurile fericite. Recent, artista a declarat că are o pensie de 4.000 de lei, bani ce îi sunt suficienți. Suna este una mare dacă ar fi să comparăm cu alte colege de breaslă. De exemplu, după 60 de ani de carieră, Saveta Bogdan primește o pensie de numai 1.200 de lei.

„Acum am pensie 4.000 de lei. Și-mi ajung. În pandemie nu mi-a fost greu, am luat din bancă să-mi întrețin casa și să plătesc datoriile la stat. Întotdeauna mi-a fost frică de Poliție, de stat, ca să plătesc datoriile la stat, n-am vrut niciodată să am probleme.”, a declarat Mioara Velicu, în cadrul unui podcast.

Ce pensie are, de fapt, interpreta de muzică populară Mioara Velicu. Suma este una la care alți colegi doar visează
Social media

Mioara Velicu, o viață de artist

Mioara Velicu are o carieră bogată și a pășit pe scena muzicală la o vârstă fragedă. Artista cântă de la patru ani și iubește ceea ce face. Aceasta a mărturisit că în cazul ei a fost vorba de pur talent, neavând studii în domeniu.

„Mă bucur că Dumnezeu mi-a dat acest har minunat. Am avut norocul să fiu lângă soliști de marcă, am învățat de la ei, țin steagul sus cu muzică de calitate. N-am studii, eu sunt de pe prispa casei. Eu nu știu tonalitățile nici acum.

Eu cânt de pe la 3-4 ani. Mama mă punea să cânt când venea moașa pe la noi, deși eu voiam să merg la joacă. Până când a început să-mi placă să cânt, după clasa a V-a.

Eu cânt live și acum. La petrecerile private sau la spectacol doar live cânt. Nu pot să pun CD, apoi să dau din gură, nu pot să transmit ceea ce simt astfel.”, a mai spus Mioara Velicu.