Reclamă
Reclamă

Un nou sondaj a demonstrat că majoritatea britanicilor  că ar prefera ca acțiunea de Brexit din țara lor să fie oprită, decât să părăseasca Uniunea Europeană conform acordului propus de premierul Boris Johnson.

Doar una din 5 persoane cu drept de vot (20%) ar accepta să părăsească Uniunea Europeană în termenii stabiliți de Johnson.

Conform sondajului realizat de  Kantar, unul din trei britanici (30%) ar prefera ca Articolul 50 să fie revocat, iar Marea Britanie să rămână alături de UE. Acestora le urmează cei 13% dintre britanici care doresc să rămână în Uniunea Vamală după Brexit, în timp ce 22% au preferat să nu își exprime părerea.

Cu toate acestea, au existat și 14% dintre personale cu drept de vot care preferă să părăsească Uniunea Europeană fără nici un fel de acord între părțile implicate.

Reclamă

În urma acestu sondaj s-a descoperit și faptul că populația ar prefera ca decizia lui Boris Johnson referitoare la acordul recent făcut cu UE să fie supus unui refferendum, iar populația să aibă dreptul să își exprime preferințele.

Luând aceste date în considerare, este greu de crezut că acordul premierului cu Uniunea Europeană în ceea ce privește Brexitul va trece astăzi de votul Parlamentului Britanic. Nu au fost publicate încă date oficiale legate de vot, însă rezultatul lui pare că a fost deja decis de populație.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro