Atunci când vine vorba de actori cunoscuți, în cariera fiecaruia dintre ei există un personaj care le-a marcat viața profesională și i-a propulsat în atenția publicului.

Robert Pattinson a devenit cunoscut după apariția filmului „Twilight”, pentru rolul său principal Edward Cullen. Ce părere are actorul despre producție și despre experiența sa, după 11 ani de la debut?

Actorul consideră că filmul a pornit de la o premisă pe care o consideră ciudată. Acesta a declarat:

„Este o poveste neobișnuită. Modul în care publicul a reacționat este de asemenea ciudat. Presupun că cărțile sunt într-adevăr romantice, dar în același timp nu este tipul de romantism întâlnit în The Notebook.”

Starul a mai adăugat: „Twilight este despre tipul acesta care își găsește fata cu care își dorește să fie, dar de asemene vrea și să o mănânce. Bine, nu să o mănânce – să îi bea sângele. Mereu am crezut că povestea este dubioasă.”

Robert a mai declarat că niciodată nu s-a așteptat ca filmele să aibă un asemenea succes și că nu s-a ferit să își împărtășească opiniile. În 2008, el credea că totul va fi doar un proiect mic, care nu se va extinde.

Afirmațiile lui au surprins publicul, în special pentru că seria „Twilight” a avut un real succes și i-a adus nenumărate premii. Între 2008 și 2012, au apărut 5 filme din această serie, toate bazate pe romanele autoarei Stephenie Meyer. Atât cărțile, cât și filmele, au înregistrat vânzări record, iar „Twilight” este considerată una dintre cele mai bune producții din toate timpurile, în special în rândul publicului tânăr.