În perioada Crăciunului, pentru soţii Ceauşescu totul era ca într-o poveste frumoasă, în care bucatele nu lipseau de pe masă, acestea fiind care mai de care, chiar dacă în acea perioadă românii aveau hrana calculată.

Acum, mai mulţi oameni apropiaţi familiei au povestit despre tabieturile soţilor Ceauşescu şi mai ales despre ce obişnuiau să servească aceştia de Crăciun-

„De Crăciun, în bucătărie se preparau sarmale, friptură, cozonac. Cei doi nu mâncau exotic, deși unii tind să creadă asta. Erau, în sufletele lor, niște țărani. În frigider aveau de toate, dar tot bucatele romanești preferau”, a declrat arhitectul Camil Roguski, pentru Ziarecom.

Cuplul renumit al regimului dictator avea o înclinaţie permanentă pentru produsele naturale. Elena și Nicolae Ceaușescu consumau permanent legume proaspete, cultivate în România 100% naturale, iar carnea de pe masa de sărbători trebuia să fie de la animale care pășteau numai pe câmpuri netratate chimic.