Regulile intră de astăzi în vigoare și vor fi obligatorii pentru o durată a cel puțin 30 de zile.

Noile reguli anunțate de autorități de acum două zile intră în vigoare de astăzi. Planul de restricții care îi sperie pe mulți dintre români sunt organizate astfel încât să fie evitată pe cât posibil răspândirea virusului care a făcut ravagii. In mod special, persoanele care au ales să nu se vaccineze se vor afla în imposibilitatea de a realiza unele acțiuni pe care le puteau face până acum fără probleme.

Interzis la restaurant și în centrele comerciale

Una dintre restricțiile stabilite de autorități care visează atât românii vaccinați cât și pe cei nevaccinați vizează purtarea măștii de protecție. Incepând de aseară de la 00:00 aceasta a devenit obligatorie peste tot, atât în spațiile publice deschise cât și în cele închise. Totodată, persoanele nevaccinate nu vor putea ieși pe stradă după 22:00 decât cu declarație sau pentru urgențe majore. De altfel, angajații care nu vor să se vaccineze însă sunt nevoiți să circule pe stradă după ora stabilită de autorități vor avea nevoie de adeverință din partea angajatorului în care este justificat programul de lucru.

 

Tot românii nevaccinați vor avea interzis în mall-uri și centre comerciale de mici dimensiuni. De altfel, aceștia nu vor putea intra nici în instituțiile publice pentru a-și achita dările către stat.Accesul este permis doar celor care au trecut prin boală sau pot prezenta un test rapid PCR negativ.Există și situații excepționale în care cetățenii pot intra în instituțiile publice fără a fi nevoiți să prezinte certificatul verde sau testul PCR, atunci când trebuie să ridice un certificat de deces.Multe dintre serviciile pentru care românii ajungeau la ghișeu se vor muta în aceste condiții în mediul online.

Restricțiile îi nu afectează doar pe cetățenii nevaccinați ci mai ales pe sectorul horeca precum și marile magazine. Multe dintre restaurante și-au pus deja lacătul pe ușă, iar retailerii și magazinele din mall-uri se pregătesc pentru ce e mai rău la capitolul vânzări si supraviețuire pe piața de profil.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.