Reclamă

Duminica Floriilor reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ale românilor. Anunță începerea sărbătorilor pascale, iar pentru cei care poartă nume de floare reprezintă un prilej pentru a-și celebra ziua de nume.

De Florii, există foarte multe tradiții și superstiții despre ce este bine să faci sau nu. Vorbind despre femeile care sunt însărcinate, există mai multe lucruri pe care nu este bine să le facă. Potrivit superstițiilor, dacă o femeie gravidă nu va ține cont de anumite lucruri, poate atrage ghinionul de partea copilului ei încă nenăscut.

Tradiții și superstiții pentru femeile gravide, de care acestea trebuie să țină cont în ziua Floriilor

pixabay

Floriile reprezintă intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, în perioada de dinaintea patimilor. Este o sărbătoare importantă, care aduce cu ea o listă de tradiții și superstiții.

Așadar, despre femeile gravide se spune că nu trebuie să se supere. Desigur, această recomandare este făcută pe întreaga perioadă a sarcinii, însă există o diferență. Dacă se vor întrista și supăra în ziua Floriilor, cel mic va avea o viață plină de ghinion. Femeile însărcinate și cei din jurul lor trebuie să îi ofere copilului încă nenăscut grijă și atenție.

Trebuie să dea de pomană. Pentru ca viața bebelușului să fie una îmbelșugată și frumoasă, mamele lor trebuie să ofere de pomană.

O altă superstiție anunță că femeile care se pregătesc să aducă pe lume un copil trebuie să fie foarte atente la igiena personală, dar și cea a casei și a gospodăriei în care locuiesc. Doar așa cei mici vor fi bun gospodari și vor avea un suflet curat.

Cea mai importantă rugăciune pe care trebuie să o rostească toți credincioșii în dimineața Floriilor

Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi;

Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul Născut Fiul Tău,

Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea,

prin îngroparea şi prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie,

poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii,

luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I a prevestit învierea,

Însuţi, Stăpâne, păzeşte ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini

ramuri de copaci în această zi de înainte prăznuire.

Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi au strigat Ţie:

osana, apără ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti

să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi,

în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat,

cu Preasfântul şi bunul şi de viaţă făcătorul Tău Duh,

acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro