Reclamă

Dragoș Petrescu este fondatorul lanțului de restaurante City Grill și unul dintre investitorii de la „Imperiul Leilor.” Acesta a început de jos, dorindu-și la vârsta de 19 ani să ajungă independent financiar, ceea ce a și reușit. Afaceristul a recunoscut și care a fost cel mai greu moment din viața sa care l-a marcat cel mai mult. 

Dragoș Petrescu nu a avut o copilărie și adolescentă la toată lumea. Când avea doar 13 ani, părinții săi au divorțat. Acest lucru a avut un impact major pentru el și consideră că i-a marcat întreaga viață. Tânărul a trebuit să locuiască cu bunicii săi și a simțit nevoia de a fi independent financiar pentru a nu fi nevoit să depindă de cineva. El a ajuns să aibă o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro și a intrat în topul celor mai bogați români.

„Cea mai mare lipsă a fost divorţul părinţilor mei când aveam 13 ani. A fost un moment foarte dificil care mi-a marcat viaţa cumva pentru că am ajuns să trăiesc cu bunicii mei. De acolo a venit şi nevoia de a fi independent. De a-mi dori să-mi clădesc propriul meu drum şi dorinţa asta de a nu depinde de nimeni şi de a fi în controlul vieţii tale.”, a spus Dragoș Petrescu la emisiunea „La cină cu Ionela Năstase.”

Sursa foto: Social media

Care a fost primul job al lui Dragoș Petrescu

Dragoș Petrescu a făcut armata câteva luni, din septembrie 1989 până în martie 1990, cu trei luni mai repede. După ce a terminat la vârsta de 19 ani și-a dat seama că va trebui să se întrețină singur și avea nevoie de bani. El a vândut ziare în Piața Universității, având un comision de 10%. Omul de afaceri recunoaște că nu se ducea cu prietenii în vacanță fiindcă își dorea să reușească și să nu fie nevoie să muncească toată viața.

„Ziare pe care le luam de la Casa Presei Libere. Cu ziarele cumpărate de acolo, aveam comision 10 la sută. Le vindeam în Piaţa Universităţii, unde erau manifestaţii în fiecare zi. A fost pur şi simplu o întâmplare. Ce putea face un tânăr înainte de a începe primului an de facultate? Aveam şase luni de vacanţă şi două opţiuni.

Ori să mă duc să mă distrez cu prietenii, nu era o opţiune pentru mine pentru că mă abăteam de la visul meu de a deveni independent, ori să mă apuc să găsesc orice fel de job şi acesta mi s-a părut un job pe de-o parte antreprenorial, fără bani, că să te duci să cumperi 2.000 de ziare. Mi-au trebuit 200 de dolari capital de start-up la vremea respectivă, pe care i-am luat de la bunici. Le-am dat banii înapoi, dar nu înainte de a cheltui profitul în târg la Vitan, pe blugi Pyramide, ochelari de soare şi tot felul de prostii.”, a mai spus Dragoș Petrescu.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro