Radu Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți chefi, dar drumul către succes nu a fost deloc ușor. Recent, a vorbit despre cum a început să gătească, mărturisind că este o fire gurmandă și că adoră să încerce mai multe preparate. Înainte să își dea seama că este atras de gătit, acesta a fost director de bancă. În acel moment, și-a dat demisia pentru a se concentra pe viitorul său în bucătărie.
Radu Dumitrescu: „Bucătăria mi-a oferit ce banca nu a putut niciodată – altceva nou în fiecare zi”
Într-un interviu acordat recent, Radu Dumitrescu a mărturisit că a gătit pentru prima dată atunci când se afla în Spania. În această țară, se ocupa de realizarea unor produse vegetariene. Tot în Spania, Radu Dumitrescu a lucrat ca grădinar, iar atunci când s-a întors în România s-a lansat în afaceri. Cheful a mai spus că bucătăria i-a oferit libertatea pe care și-o dorea de pe vremea când lucra într-o bancă. Acesta a mai spus că bucătăria aduce ceva nou în fiecare zi, în timp ce postul de director al unei bănci se baza mai degrabă pe rutină.
„Sunt un copil visător și aventurier, așa că nimic din toate astea nu îmi este străin. Plus că mă omoară banalitatea și plictisul, trebuie să fiu mereu în priză și să caut noi provocări.
Iar bucătăria mi-a oferit ce banca nu a putut niciodată – altceva nou în fiecare zi. Spania a venit la momentul potrivit, când trebuia să vină. Acolo am început să gătesc la modul profi, acolo am avut cel mai frumos job ever, cel de grădinar.
Știi cât de liber te simți când tunzi iarba din grădinile unor proprietăți absolut spectaculoase, ai muzica ta în căști, miroase a proaspăt tot și e liniște?
Te simți regele lumii. Spania mi-a dat impulsul de a îndrăzni să devin ceea ce sunt acum. Era restaurant vegetarian și provocarea era imensă”, a declarat Radu Dumitrescu pentru revista viva.ro.